A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Marko Jurčić: Bozanić i biskupi trebaju poslušati Papu i promijeniti odnos prema homoseksualcima | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Marko Jurčić: Bozanić i biskupi trebaju poslušati Papu i promijeniti odnos prema homoseksualcima

Novi vjetrovi u Crkvi?

Piše: Ivan Klarić

Papa Franjo izjavio je u ponedjeljak da se homoseksualce ne smije osuđivati ili marginalizirati i da ih se mora integrirati u društvo, te da žene definitivno neće obnašati svećeničku službu u Katoličkoj crkvi.

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Brazila u Rim, papa Franjo izrekao je dosad najmilosrdnije riječi nekog poglavara Katoličke crkve o homoseksualcima. Naglasio je da ih se ne smije diskriminirati, ali je dodao da po katekizmu Katoličke crkve homoseksualna orijentacija nije grijeh, ali homoseksualni odnosi jesu.

 

'Nadam se da će ga hrvatski biskupi i kardinal Josip Bozanić poslušati i da će promijeniti odnos prema homoseksualcima.'

U istom je razgovoru kazao da je zabrana obnašanja svećeničke službe ženama u Katoličkoj crkvi "definitivna".

"Crkva je o tome rekla svoje i rekla je ne.. ta su vrata zatvorena", kazao je Papa, dodavši da da bi želio da žene imaju veću i važniju ulogu u administrativnim i pastoralnim aktivnostima.

Marko Jurčić iz Zagreb pridea pohvalio je ovakve poruke od strane papa Franje i potom istaknuo.

- Ovo je svakako znak nekih drugih vjetrova unutar Crkve. Svi vrlo dobro znamo kako su se unatrag, recimo, godinu dana prema homoseksualcima i njihovim pravima odnosili iz Hrvatske biskupske konferencije. To nikako nije u skladu s ovom porukom pape Franje. Nadam se da će ga hrvatski biskupi i kardinal Josip Bozanić poslušati i da će promijeniti odnos prema homoseksualcima, kazao nam je Jurčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb pride, homoseksualci, papa franjo, marko jurčić