A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/facebook-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Facebook-u u ovoj godini raste broj mobilnih korisnika i prihodi | Politika+
IT

BROJKE: Facebook-u u ovoj godini raste broj mobilnih korisnika i prihodi

U vezi mobilnih korisnika podaci pokazuju i da ih je u prosjeku u lipnju ove godine Facebook svakodnevno koristilo gotovo pola milijarde.

Piše: PolitikaPlus

Jedna od najposjećenijih društvenih mreža u svijetu Facebook na kraju drugog ovogodišnjeg tromjesečja imala je ukupno 1,15 milijardi korisnika, za razliku od njih 1,11 milijardi krajem prvog tromjesečja, a sve više njih toj društvenoj mreži pristupaju putem mobilnih uređaja te ih je samo u drugom tromjesečju ove godine aktivnih bilo 819 milijuna ili 51 posto više nego u istom tromjesečju prošle godine.

Prema objavi online komunikacijskog centra za globalne mobilne industrije Mobile World live u sklopu svjetskog udruženja GSMA, Facebooku se time opravdala isplativost mobilne strategije koja je potaknuta rastućom potražnjom mobilnih oglašivača dovela i do porasta ukupnih prihoda od mobilnog oglašavanja.

Ti prihodi su sa 30 posto od ukupnog oglašavanja iz prvog ovogodišnjeg tromjesečja u drugom porasli na 40 posto, što je dosta utjecalo i na porast ukupnih prihoda Facebooka koji su u drugom tromjesečju ove godine iznosili 1,8 milijardi američkih dolara, za razliku od 1,18 milijardi dolara u istom tromjesečju prošle godine.

U vezi mobilnih korisnika podaci pokazuju i da ih je u prosjeku u lipnju ove godine Facebook svakodnevno koristilo gotovo pola milijarde.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

facebook