A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nautika-ad-brodovi-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Izmijenjen Zakon o boravišnoj pristojbi – ukidaju se vinjete za nautičare | Politika+
Turizam

NOVA REGULATIVA : Izmijenjen Zakon o boravišnoj pristojbi – ukidaju se vinjete za nautičare

Nautičarima za plaćeni paušalni iznos boravišne pristojbe izdaje samo potvrda, a ne kao do sada i vinjeta i potvrda

Piše: PolitikaPlus

Vlada RH na sjednici prošloga tjedna usvojila je  prijedlog uredbe o izmjenama Zakona o boravišnoj pristojbi zbog potrebe usklađenja s novom Uredbom o uvjetima za dolazak i boravak stranih jahti i brodica namijenjenih sportu i razonodi u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske koju je predložilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, temeljem Pomorskog zakonika.

 

Naime, važećim Zakonom o boravišnoj pristojbi popisano je da nautičar, tj. vlasnik ili korisnik plovila za sebe i sve osobe koje noće na tom plovilu, plaća boravišnu pristojbu u godišnjem paušalnom iznosu. Nautičarima koji su platili boravišnu pristojbu izdavala se vinjeta kao potvrda o plaćenoj boravišnoj pristojbi.

 

Budući da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sada na drugačiji način uređuje plaćanje naknada za strane jahte o brodice, te više ne izdaje vinjete, bilo je potrebno uskladiti ove odredbe u Zakonu o boravišnoj pristojbi i na temelju toga Zakona donijeti Pravilnik o načinu plaćanja paušalnog iznosa boravišne pristojbe za nautičare.  

 

Uredbom o izmjenama Zakona o boravišnoj pristojbi za nautičare se ništa ne mijenja te će oni i dalje na jednom mjestu moći brzo i jednostavno izvršiti svoje obveze.

 

Razlika je u tome što se nautičarima za plaćeni paušalni iznos boravišne pristojbe izdaje samo potvrda, a ne kao do sada i vinjeta i potvrda.

 

Nautičarima koji paušalni iznos boravišne pristojbe plaćaju drugi i svaki slijedeći puta izdaje se potvrda za novo vremensko razdoblje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

marine, luke, brodovi, vinjete, nautika, ministrastvo turizma, brodice, jedrilice