A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gibraltar-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Španjolska bi mogla tražiti pomoć UN-a oko Gibraltara | Politika+
Svijet

PROBLEMI: Španjolska bi mogla tražiti pomoć UN-a oko Gibraltara

Višestoljetna prepucavanja oko Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija na koji Španjolska polaže pravo, zahuktala su se ovoga mjeseca .

Piše: PolitikaPlus

Španjolska bi pred Ujedinjene narode mogla iznijeti spor s Velikom Britanijom oko Gibraltara, piše španjolski list El Pais pozivajući se na diplomatske izvore.

Višestoljetna prepucavanja oko Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija na koji Španjolska polaže pravo, zahuktala su se ovoga mjeseca pošto se Madrid požalio da će umjetni koraljni greben koji grade vlasti Gibraltara onemogućiti prolazak španjolskih ribarskih brodova.

Izvori nisu precizirali hoće li Španjolska od UN-a tražiti da podupre zahtjev da se Britanija odrekne suvereniteta nad Gibraltarom ili da se drži određenih sporazuma. Međutim, internacionalizacija slučaja svakako će doprinijeti jačanju napetosti, piše list.

Uz Vijeće sigurnosti UN-a, Španjolska bi se također mogla obratiti Općoj skupštini ili Međunarodnom sudu pravde, kažu izvori.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, UN, gibraltar