Hrvatska

GNJEVAN: Liječnik s Rebra o koncertu Robbieja Williamsa: Ne maltretirajte pacijente neandertalskim zvukovima!

'Bolesnima treba mir!'

Piše: Vanja Deželić

Koncert Robbieja Williamsa izazvao je oduševljenje desetaka tisuća onih koj će ga slušati uživo, kao i gnjev tisuća onih koji u blizini stadiona Maksimira moraju slušati probu, ali i sam nastup.

Posebno su ogorčeni pacijenti Kliničkog bolničkog centra Rebro, koji trebaju mir, ali u trenucima dok 'trešti' glazba taj mir ne mogu dobiti.

 

Posebno je uvredljivo i totalno omalovažavajuće za teško bolesne ljude, navlastito poneke od njih koji upravo odlaze na Drugu stranu, a koji su prisiljeni u neciviliziranoj, divljačkoj zemljici, poput naše, slušati urlikanje i divljanje koje netko priređuje za skupinu neandertalaca mlađe dobi

- Osobno sam u protekla dva mjeseca ležao dva puta u bolnici i dva puta operiran i iz osobnog iskustva mogu vam posvjedočiti koliko je bolesnom potreban mir u bolesničkoj sobi - rekao je predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje.

To nam je kazao ponukan pismom koje je dobio od pročelnika Zavoda za rinosinusologiju ORL klinike Rebro i redovitog člana Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, prof. dr. Ranka Mladine.

- Pišem Vam ovo u 12.30, iz svoje sobe na Rebru, na kojem se toliko glasno čuju urlici takozvane glazbe sa stadiona u Maksimiru da je to uvređujuće za uho kao slušni organ darovan od Gospodina, a posebno je uvredljivo i totalno omalovažavajuće za teško bolesne ljude, navlastito poneke od njih koji upravo odlaze na Drugu stranu, a koji su prisiljeni u neciviliziranoj, divljačkoj zemljici, poput naše, slušati urlikanje i divljanje koje netko priređuje za skupinu neandertalaca mlađe dobi, za koje nisam siguran što u ovom trenutku rade i kako doprinose znanstvenom, stručnom, ekonomskom ili bilo kojem drugom boljitku naše posrnule domovine - napisao je Mladina.

Zatražio je da se koncerti nekako stišaju, tako da u njima uživaju isključivo oni koji su platili ulaznicu i nazoče nastupu.

- Molim Vas da uporabite svoju veliku moć predsjednika Udruge i da se obratite na nadležnu, odgovarajuću ustanovu koja bi mogla ne spriječiti održavanje tog navodnog večerašnjeg koncerta, nego ljudski odrediti smanjivanje intenzitet zvuka tako da ga čuju oni kojima je i namijenjen: na stadionu Maksimir i dalje ni metra. Nije potrebno maltretirati cijeli jedan kvart, a kamoli glavnu hrvatsku bolnicu, neumjernim i neartikuliranim zvukovima cijelo rano i kasno poslijepodne, večer i noć.
Hvala unaprijed u ime nemoćnika vezanih uz krevet, samrtni ili boiesnički, svejedno je - zaključuje Mladina.

Robbie Williams će bez obzira na ovaj gnjev održati koncert, ali loš glas daleko se čuje pa bi se ubuduće nastupi velikih izvođača mogli na neki način regulirati, tako da to bude isključivo radostan događaj, nikako suprotno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

robbie williams, maksimir, kbc rebro