Zagreb

BLAGDAN: Bandić poslao čestitku rektoru Korenu povodom Velike Gospe

'Od Sinja do Aljmaša, od Trsata do Marije Bistrice, razmještena su mnoga zavjetna Marijanska svetišta u kojima se okupljaju rijeke vjernika.'

Piše: PolitikaPlus

Štovanje Majke Božje duboko je ukorijenjeno u hrvatskoj kršćanskoj tradiciji i duhovnosti, nadasve u pučkim hodočašćima gdje se molitvom i zavjetima preporučamo Velikoj Gospi, stoji u čestitci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Potom gradonačelnik nastavlja:

Od Sinja do Aljmaša, od Trsata do Marije Bistrice, razmještena su mnoga zavjetna Marijanska svetišta u kojima se okupljaju rijeke vjernika, i tu, kod Bogorodice, na Izvoru života, u slavlju i radosti, molitvi i zajedništvu – nalaze mir, okrepu i posvetu.

U tom znaku, znaku Marijanskog sabiranja, ljubavi i prijateljstva – proslavlja se ovogodišnji blagdan BDM u vašoj Župi i središnjem svetištu Majke Božje u Hrvata. Neka nas sve skupa vjera i optimizam krijepe i ohrabruju pred izazovima i iskušenjima kojima smo svakodnevno izloženi.

S tim mislima i nadama, Vama osobno, svekolikom svećenstvu i vjernicima – od srca čestitam Blagdan Velike Gospe tradicionalnim pozdravom: Hvaljen Isus i Marija!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika gospa, milan bandić, rektor koren, blagdan