Turizam

POHVALNO: Makarska: Prvi ljetni brojniji odlasci od dolaska gostiju

Trajekt na liniji Makarska–Sumartin plovi prema redu plovidbe i u drugoj vožnji nije mogao ukrcati sva vozila i putnike za Brač.

Piše: PolitikaPlus

Iako se tijekom produljenog vikenda na Makarskom primorju odmara rekordan broj od 54.800 gostiju, danas se primjećuje velika očekivana smjena turista s prvim ovoljetnim brojnijim odlaskom od dolaska gostiju.

Na državnoj cesti D8 vozi se u kolonama, vrlo usporeno i s čestim zastojima, na prilazu Makarskoj promet regulira policija, a veće su gužve u prometu i na prilazima drugim turističkim mjestima.

Promet je pojačan na državnim cestama Makarska–Vrgorac i Dupci–Šestanovac do izlaza na autocestu, a znatno je pojačan promet i na novoj prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste.

Trajekt na liniji Makarska–Sumartin plovi prema redu plovidbe i u drugoj vožnji nije mogao ukrcati sva vozila i putnike za Brač.

Na liniji Drvenik–Sučuraj neprekidno plove dva trajekta, a do podnevnih sati bile su tri izvanredne plovidbe. Čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat vremena, a na Hvaru oko dva i pol sata, iako je sinoć trajekt plovio do pola noći kako bi se smanjila jutrošnja čekanja za prijevoz na kopno, doznaje se u ispostavi riječkog brodara u Sučuraju.

Autobusi u dolasku na makarski autobusni kolodvor iz svih smjerova kasne četrdesetak minuta do sat vremena, a u dolasku su uglavnom puni putnika. Unatoč brojnim dodatnim linijama sva su mjesta u odlasku popunjena, iako na tamošnji autobusni kolodvor dnevno stiže i odlazi više od 100 autobusnih linija.

Nakon još jedne velike smjene turista, koja je uobičajena s brojnijim odlaskom gostiju nego ih stiže na ljetovanje, prema informacijama i stanju 'bookinga hotelijera' u čijim se kućama danas odmara više od 12.000 gostiju, agencija i turističkih ureda, ljetovanje na Makarskoj rivijeri nastavit će više od 45.000 gostiju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ljeto, turizam, makarska, sezona