A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/facebook-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Internet.org: Facebook pokreće projekt za dostupniji internet | Politika+
IT

MREŽE: Internet.org: Facebook pokreće projekt za dostupniji internet

Ostali sudionici u projektu su Ericsson, MediaTek Inc, Nokia, i Opera Software ASA.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Glavni izvršni direktor korporacije Facebook Mark Zuckerberg angažirao je Samsung Electronics, Qualcomm i još četiri kompanije za projekt dovođenja interneta u dijelove svijeta gdje je trenutno nedostupan.

Projekt pod nazivom internet.org bit će pokrenut danas, a usredotočit će se na osiguranje pristupa Internetu za pet milijardi ljudi kojima on do sada nije bila dostupan, naveo je Zuckerberg.

"Cilj projekta internet.org jest osiguranje pristupa Internetu za dvije trećine svjetske populacije koja još nije 'umrežena' kao i pružanje jednakih mogućnosti preostaloj trećini kojoj je internet već dostupan", dodao je.

Ostali sudionici u projektu su Ericsson, MediaTek Inc, Nokia, i Opera Software ASA.

Partnerske kompanije razvijat će jeftinije, kvalitetnije pametne telefone i proširiti pristup internetu u zajednicama u kojima je on trenutno slabo dostupan, objavio je Facebook.

Google je u lipnju priopćio da je pokrenuo malu mrežu balona nad južnom Zemljinom polutkom u sklopu eksperimenta za koji se nada da će osigurati pouzdaniji internetski pristup za najudaljenije dijelove svijeta. Baloni u sklopu pilot-programa 'Project Loon' lansirani su prema novozelandskom Južnom Otoku. Pokreće ih solarna i energija vjetra a kreću se na visini od 20 kilometara, objavio je Google.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAMSUNG, internet, google, facebook, QUALCOMM