Hrvatska

SREDSTVA: MZOS: U obrazovni sustav novih 6,67 milijuna eura iz Europske unije

Radi se o natječaju iz šeste generacije IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala", na koji se prijavilo 146 projekata.

Piše: PolitikaPlus

Svečanost potpisivanja 41 ugovora kojim se dodjeljuje 6,67 milijuna eura bespovratnih sredstava programu integracije skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav održana je danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Radi se o natječaju iz šeste generacije IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala", na koji se prijavilo 146 projekata.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović čestitao je predstavnicima ustanova koje su prošle na natječaju, te kazao da 25 milijuna eura europskih sredstava, koliko je dosad ušlo u školski sustav, pokazuje u kojoj mjeri su hrvatske ustanove spremne za korištenje sredstava EU za unapređenje obrazovnog sustava.

Hrvatska veliku važnost pridaje uljučivanju svih manjinskih skupina i za njih već postoje zakonske mogućnosti, a Ministarstvo vodi niz aktivnosti s ciljem da svako dijete dobije najbolje obrazovanje u skladu s njegovim interesima i sposobnostima, kazao je Jovanović.

Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo čestitao je predstavnicima institucija, pozvao ih na zakonito trošenje sredstava i najavio radionicu koja će pomoći u implementaciji projekata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FONDOVI, SREDSTVA, MZOS