Kultura

KONCERT: Manu Chao nastupa 12. rujna na Zagrebačkom velesajmu

Prema najavama organizatora, koncert bi mogao biti rasprodan, dosad su prodane sve ulaznice za fan pit, a ostalih ulaznica još ima po cijeni od 190 kuna.

Piše: PolitikaPlus

Jedan od ljubimaca zagrebačke publike, španjolsko-francuski glazbenik Manu Chao održat će 12. rujna koncert u dvorištu Zagrebačkog velesajma u organizaciji INmusic festivala i Multikulture.

Prema najavama organizatora, koncert bi mogao biti rasprodan, dosad su prodane sve ulaznice za fan pit, a ostalih ulaznica još ima po cijeni od 190 kuna.

Na turneji "La Ventura" Manu Chao nastupa s tročlanim pratećim sastavom u kojem su Madjid na gitari, Philippe Teboul na bubnjevima te Gambeat na bas gitari.

Kao predgrupe će nastupiti zagrebački bendovi Spremište, pobjednik INmusic natječaja 2012. godine, i Achromatic Attic, pobjednik ovogodišnjeg natječaja "Zasviraj sa Žujom".

Manu Chao je u Hrvatskoj dosad gostovao tri puta - prvi puta koncert je održao na zagrebačkoj Šalati 2002. godine, u pulskoj Areni 2008. godine, te u maloj dvorani Doma sportova 2011. godine. Svi koncerti bili su odlično posjećeni, trajali su dulje od dva sata i izazvali su oduševljene reakcije hrvatske publike.

Manu Chao, pravim imenom José-Manuel Thomas Arthur Chao, osnovao je 1986. godine u Parizu grupu pod imenom Mano Negra, prema nazivu andaluzijske anarhističke organizacije, koja se proslavila mješavinom latinske glazbe i punka, u kojoj je bio zamjetan utjecaj legendarne britanske grupe The Clash.

Mano Negra ostvarila je uspjeh u Europi i Južnoj Americi, no raspala se sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, nakon čega je Manu Chao nastavio solo karijeru, povremeno surađujući s grupom Radio Bemba Sound System u kojoj su svirali i neki članovi Mano Negre.

Dosad je izdao četiri studijska albuma "Clandestino", "Proxima Estacion: Esperanza" i "La Radiolina", te "Sibérie M'était Contéee" na francuskom jeziku, kao i niz live izdanja poput "Radio Bemba Sound System" iz 2002.

Kao i Mano Negra, Manu Chao je najpoznatiji po svojim koncertima na kojima s publikom izmjenjuje goleme količine eneregije izvodeći pjesme u kojima se miješaju najrazličitiji stilovi - jamajčanski reggae, latinski alternativni pop/rock, španjolski francuski rock, hip-hop, flamenco i punk.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, zagreb, manu chao