A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gibraltar-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Britanija i Španjolska za sada odbacuju razgovore o Gibraltaru | Politika+
Svijet

SPOR: Britanija i Španjolska za sada odbacuju razgovore o Gibraltaru

Garcia-Margallo rekao španjolskom parlamentu da ''sada nije vrijeme'' za pregovore o pitanju suvereniteta.

Piše: PolitikaPlus

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague i španjolski ministar vanjskih poslova Jose Manuel Garcia-Margallo kazali su u utorak da za sada nema izgleda za pregovore o suverenitetu Gibraltara, prenosi BBC.

Hague je pred donjim domom britanskog parlamenta rekao da britanska vlada nikad ne bi pregovarala o suverenitetu Gibraltara ne poštujući njegovo stanovništvo. Također je rekao da Gibraltar želi ostati britanski, no istaknuo je da Velika Britanija još uvijek želi razgovarati o nekim stvarima kako bi se riješile i posljednje razmirice oko granica sa Španjolcima.

"Gibraltar je britanski i želi da tako i ostane, a mi to poštujemo i nikad o njegovu suverenitetu nećemo pregovarati mimo želja gibraltarskih stanovnika, na način na koji je to učinila prethodna vlada", rekao je Hague pred članovima donjeg doma parlamenta. Gibraltar je pod vladavinom Velike Britanije od 1713., no Španjolci dovode u pitanje britanski suverenitet.

Njegov španjolski kolega Garcia-Margallo rekao je španjolskom parlamentu kako ''sada nije vrijeme'' za pregovore o pitanju suvereniteta.

Garcia-Margallo rekao je da smatra da nije vrijeme za pregovore o suverenitetu te da će, kad za to dođe vrijeme trebati održati "povjerljive razgovore" koji neće biti ni pod kakvim povećalom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gibraltar, španjolska, teritorijalni spor, william hague, jose manuel garcia