A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/fukusima-google-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Fukušima: Google objavio nove snimke uništenih gradova i sela | Politika+
IT

ZA PAMĆENJE: Fukušima: Google objavio nove snimke uništenih gradova i sela

Google koristio posebno vozilo opremljeno kamerom, vodeći pritom računa o zaštiti vlastitog osoblj

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Američki internetski div Google objavio je nove snimke ulica gradova i sela sjeveroistočnog Japana, napuštene nakon nuklearne nesreće koja se u ožujku 2011. dogodila u Fukušimi.

Na internetskoj stranici "Mirai no kioku" >>, u prijevodu Sjećanje za budućnost, Google putem "Street Viewa" nudi slike 12 napuštenih naselja prefekture Fukušime, među kojima su gradovi Futaba i Okuma koji se nalaze u blizini opustošene nuklearne centrale Fukushime Daiichi. Područja su još uvijek nenaseljena zbog povišenih razina radioaktivnosti.

Najnoviji snimci pokazuju porušene kuće, oštećene ceste i ostalu štetu nastalu nakon potresa i cunamija u Futabi, gradu najbližem nuklearnom kompleksu.

Američka grupacija za ovaj je posao koristila posebno vozilo opremljeno kamerom, vodeći pritom računa o zaštiti vlastitog osoblja. Uz nove fotografije objavljene su i one iz razdoblja prije potresa i cunamija.

Virtualnu šetnju opustošenim ulicama grada Namije Googleovi zaposlenici započeli su i objavili još u ožujku na zahtjev lokalnih vlasti, a sada su posao proširili.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nuklearke, google, fukušima, fukushima