A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-ivin-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Ivin protiv Bozanića i Barišića: Njihovo izjednačavanje fašizma i komunizma je historiografski zločin! | Politika+
Hrvatska

POGLEDAJTE VIDEO!: Daniel Ivin protiv Bozanića i Barišića: Njihovo izjednačavanje fašizma i komunizma je historiografski zločin!

Napad na Crkvu.

Piše: Ilijana Grgić

Iako sam nije precizirao o kojoj se točno izjavi radi, odnosno gdje je to Bozanić izjednačio komunizam i fašizam, Ivin napominje kako se po njemu vidi intencija da se ta dva pojma izjednače.

Izjave kardinala Josipa Bozanića te biskupa Marina Barišića, iako nije precizirao koje, komentirao je predsjednik Savjeta antifašista Daniel Ivin, koji ih naziva neofašističkim. Za Ivina je nepojmljivo izjednačavanje komunizma i fašizma, te je nakon govora kardinala Bozanića u Mariji Bistrici, Crkvu prozvao političkom strankom.

 

- S ovim nastupom Crkva u Hrvata nije više duhovna organizacija, to je politička stranka, i to je neprimjeren način u bilo kojem dijelu svijeta. To njihovo izjednačavanje fašizma i komunizma, na to su trebali odgovoriti ili predsjednik države ili Sabora, to je historiografski zločin - smatra Ivin.

 

Iako sam nije precizirao o kojoj se točno izjavi radi, odnosno gdje je to Bozanić izjednačio komunizam i fašizam, Ivin napominje da se po njemu vidi intencija da se ta dva pojma izjednače.

 

Također, Ivin smatra da Katolička crkva, ali i bilo koja druga vjerska organizacija, ima pravo iznositi svoje stavove, ali samo ako su ti stavovi istiniti.

 

- Ja ne negiram poslanje Crkve, ali ako se netko želi baviti politikom, neka se bavi politikom, ali mislim da je za svećenstvo nedostojno da se bavi politikom.

 

Ivin je rekao da će od Europe zatražiti novac da se temeljno istraži ponašanje crkve za vrijeme Drugog svjetskog rata, jer je velik broj svećenika bio i s partizanima.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SVEĆENICI, CRKVA, PARTIZANI, MARIN BARIŠIĆ, JOSIP BOZANIĆ, DANIEL IVIN