A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/haker-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Haker ukrao osobne podatke dva milijuna klijenata Vodafonea | Politika+
IT

PRIJETNJA: Haker ukrao osobne podatke dva milijuna klijenata Vodafonea

'Gotovo je nemoguće pomoću ukradenih podataka izravno pristupiti bankovnim računima oštećenih klijenata.'

Piše: PolitikaPlus

Haker je ukrao imena, adrese i bankovne račune oko dva milijuna njemačkih klijenata Vodafonea kojima prijeti opasnost da kriminalci otkriju i ostale informacije, kao što su zaporke, upozorila je ta telekomunikacijska kompanija.

Vodafone, koji u Njemačkoj ima oko 32 milijuna klijenata, kaže da haker, koji se spojio na jedan od tvrtkinih servera, nije uspio ukrasti zaporke i sigurnosne kodove.

"Gotovo je nemoguće pomoću ukradenih podataka izravno pristupiti bankovnim računima oštećenih klijenata", stoji u priopćenju tog telekomunikacijskog operatera.

No, Vodafone upozorava svoje korisnike da bi hakeri mogli pokrenuti nove napade i pomoću lažnih elektroničke pošte navesti ih da im otkriju dodatne pojedinosti.

Izvor blizak tvrtki navodi da je pokrenuta istraga nad osobom koja je radila kao ugovorni suradnik na administratorskom sustavu Vodafonea.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

podaci, vodafone, haker, računi