Mojbiz

IPAK ŠTRAJK: Sastanak Ostojića i Prašnjak bez rezultata, nema odgode štrajka

Nema šanse da se odgodi najavljeni štrajk, izjavila je novinarima čelnica sindikata Anica Prašnjak nakon razgovora s Ostojićem.

Piše: PolitikaPlus

Ni današnji sastanak ministra zdravlja Rajka Ostojića s predstavnicama Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara nije donio nikakva rješenja koja bi mogla spriječiti štrajk u bolničkom sustavu koji bi, po najavama sindikata, trebao početi u srijedu, 18. rujna, u 7 sati.

Nema šanse da se odgodi najavljeni štrajk, izjavila je novinarima čelnica sindikata Anica Prašnjak nakon razgovora s Ostojićem.

Predstavnice sindikata s ministrom su razgovarale o problemima u sestrinstvu i to je, ističe Prašnjak, bio zadnji sastanak s ministrom do srijede, kada počinje štrajk.

Ostojić, koji je ponovno pozvao sindikate na socijalni dijalog, istaknuo je da ne može odgovarati za postupke bivših ministara, ali i da će u novom kolektivnom ugovoru plaćanje prekovremenih sati sestrama biti precizno definirano.

Poručio je da neće biti zabrane zapošljavanja zdravstvenih djelatnika te da će poticati edukaciju medicinskih sestara i tehničara.

Nastavljamo socijalni dijalog, a nakon štrajka moramo sjesti za stol i obnoviti pregovore, poručio je Ostojić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZDRAVSTVO, RAJKO OSTOJIĆ, Anica Prašnjak, ŠTRAJK