Zagreb

ODLUKA: Zagrebačka županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Za 50 novih stipendista te 174 starih, koji nastavljaju redovno školovanje, Zagrebačka županija je osigurala 2,350 milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2013./2014. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije, a bit će otvoren do 15. listopada, priopćeno je iz Ureda župana.

Za 50 novih stipendista te 174 starih, koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2013./2014., Zagrebačka županija je osigurala 2,350 milijuna kuna

U ovoj školskoj godini Zagrebačka će županija dodijeliti 50 novih stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente. Za 50 novih stipendista te 174 starih, koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2013./2014., Zagrebačka županija je osigurala 2,350 milijuna kuna.

Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se deset stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega deset za deficitarna zanimanja kao što su armirač, autolimar, fasader, konobar, krovopokrivač, limar, mesar, obućar, pediker, plinoinstalater, stolar, staklar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater, zaštitar-čuvar i zavarivač.

Od 20 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do deset stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do deset stipendija.

Stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Prijave se dostavljaju poštom u Zagrebačku županiju ili osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije: www.zagrebacka-zupanija.hr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

novac, stipendija, zagreb