Hrvatska

NAPETOSTI: Dvojica vijećnika Hrvata traže da se Vrhovine proglase SAO Krajinom?!

Direktan povod za neobičan zahtjev višemjesečno je odbijanje načelnika Vrhovina Milorada Delića iz SDSS-a da javno osudi pisanje četničkih grafita.

Piše: PolitikaPlus/Novi list
Direktan povod za neobičan zahtjev Matijevića i Oreškovića višemjesečno je odbijanje načelnika Vrhovina Milorada Delića iz SDSS-a da javno, putem lokalnih medija, prije svega Radija Otočac, osudi pisanje četničkih grafita u zaseoku Čorci naseljenom Hrvatima.

U Lici opet krizna situacija. Nakon privremeno riješenih problema s nasiljem povezanim s dijelom brojne romske populacije, ovoga puta ključa u Vrhovinama, maloj općini s dominantnim srpskim stanovništvom, piše Novi list.

Dva vijećnika iz Vrhovina, nezavisni Miro Matijević i HSS-ov Slaven Orešković podnijeli su zahtjev da se Općina Vrhovine, koja se nalazi usred Like i za vrijeme Domovinskog rata je bila pod žestokom agresijom i okupacijom srpske vojske, preimenuje ni više ni manje nego u SAO Krajina!

Direktan povod za neobičan zahtjev Matijevića i Oreškovića višemjesečno je odbijanje načelnika Vrhovina Milorada Delića iz SDSS-a da javno, putem lokalnih medija, prije svega Radija Otočac, osudi pisanje četničkih grafita u zaseoku Čorci naseljenom Hrvatima, piše Novi list.

Iako je Općinsko vijeće još prije nekoliko mjeseci donijelo odluku kojom se Delića obvezuje na osudu pisanja uvredljivih četničkih grafita, on kaže da to greškom nije proveo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sao krajina, vrhovine, lika