A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/enrico-letta-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Enrico Letta: Italiji zbog ove situacije prijeti kobna opasnost! | Politika+
Svijet

UPOZORENJE: Enrico Letta: Italiji zbog ove situacije prijeti kobna opasnost!

'Pozivam vas da pokažete jedinstvo!'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik talijanske vlade Enrico Letta izjavio je da Italiji prijeti "kobna opasnost" i zatražio je da se pravosudne odluke "primjenjuju", jasno smjerajući na bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

"Italiji prijeti kobna opasnost koja ovisi o jednom da ili ne. Pozivam vas da pokažete jedinstvo", rekao je premijer koji će zatražiti da parlament tijekom dana glasuje o povjerenju vladi.

Otvoreno smjerajući na 77-godišnjeg medijskog magnata koji je u subotu izazvao krizu vlade nagnavši petero ministara iz svoje stranke da podnesu ostavku, Letta je odlučno ustvrdio da se "u demokratskoj zemlji pravosudne odluke moraju primjenjivati" i da se "sudske afere moraju razlučiti od politike".

Po ocjeni svih stručnjaka, Berlusconi je proteklog vikenda potaknuo političku krizu jer se boji da će do sredine listopada izgubiti mjesto senatora, a time i imunitet koji štiti zastupnike u parlamentu, nakon konačne osude na zatvorsku kaznu za utaju poreza donesene 1. kolovoza.

Berlusconi bi mogao biti uhićen u sudskom predmetu poznatom kao Ruby, zbog zlouporabe vlasti i korištenja usluga malodobne prostitutke a prijeti mu i sudbeni progon zbog korupcije.

Letta je istaknuo da je "stabilnost apsolutna vrijednost".

"Moramo pronalaziti rješenja za stvarne probleme građana i poslati svijetu sliku mlade i odgovorne zemlje", rekao je Letta podsjetivši da je Njemačka "u istom razdoblju" imala tri kancelara, a Italija čak četrnaest.

"Moja je vlada rođena u parlamentu i ako mora umrijeti, neka to bude u parlamentu", dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

italija, enrico letta, vlada