Hrvatska

RAZGOVOR: Ministar Željko Jovanović danas razgovarao sa svojim prethodnicima

Razgovarali o Nacionalnoj strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Piše: PolitikaPlus
Ministar smatra da je razgovor bio vrlo kvalitetan, ali i napominje da je to tek prvi razgovor s njegovim prethodnicama i prethodnicima o Nacionalnoj strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, te o nekim drugim pitanjima važnim za povjerena mu područja.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je kako je zadovoljan svojim današnjim razgovorom sa svojim prethodnicama i prethodnicima na toj dužnosti o Nacionalnoj strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije te istaknuo da je razgovor bio konstruktivan.

U izjavi novinarima nakon susreta s bivšim ministricama i ministrima, koji je bio zatvoren za javnost, ministar Jovanović rekao je kako misli da to zadovoljstvo dijele i njegove sugovornice i sugovornici, jer, kako je dodao - "jednom ministar uvijek ministar".

Ministar smatra da je razgovor bio vrlo kvalitetan, ali i napominje da je to tek prvi razgovor s njegovim prethodnicama i prethodnicima o Nacionalnoj strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, te o nekim drugim pitanjima važnim za povjerena mu područja.

"Vrijedno je na jednome mjestu imati bivše kolegice i kolege jer iskustvo koje su imali u radu ministarstva i sada u sustavu može se korisno upotrijebiti da naša strategija bude još kvalitetnija, te da sve odluke koje ćemo donositi u Ministarstvu budu u središtu interesa učenika i studenata", izjavio je Jovanović.

Na novinarsko pitanje je li pozvao sve svoje prethodnike, ministar Jovanović odgovorio je kako je "pozvao sve, osim onih za koje sam znao da neće moći doći, i nisam pozvao gospodina Antu Čovića jer je svojim izjavama uvrijedio moje pomoćnike".

S tim u vezi, ministar Jovanović rekao je da bivšega ministra Antu Čovića neće pozvati u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) dok se ne ispriča njegovim pomoćnicima.

Na razgovoru s aktualnim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem i njegovim najbližim suradnicima bile su njegove prethodnice Ljilja Vokić, Nansi Ivanišević te njegovi prethodnici Vladimir Strugar, Ivica Kostović, Hrvoje Kraljević i Radovan Fuchs.

Profesor etike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Ante Čović u otvorenom pismu upućenom hrvatskoj Vladi početkom ove godine te u intervjuu za portal Index.hr zatražio je ostavku pomoćnika ministra znanosti Saše Zelenike, a kao jedan od razloga naveo je "sektaško kadroviranje u MSOZ-u s elementima sukoba interesa".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽELJKO JOVANOVIĆ, PRETHODNICI