Zagreb

REKORD: Zagreb se u rujnu mogao pohvaliti s više od milijun noćenja

S takvim rezultatima u TZGZ-u su izuzetno zadovoljni, pogotovo što je već do kraja rujna ostvareno više od milijun noćenja.

Piše: PolitikaPlus

Zagreb je u devet mjeseci ove godine posjetilo 630,3 tisuće turista koji su ostvarili nešto malo više od milijun noćenja, što su porasti od 15 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je danas Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ).

S takvim rezultatima u TZGZ-u su izuzetno zadovoljni, pogotovo što je već do kraja rujna ostvareno više od milijun noćenja, a nastavak sličnih pozitivnih trendova u zagrebačkom turizmu očekuju i do kraja ove godine.

Naglašavaju i da je među stranim turistima u Zagrebu najviše bilo Nijemaca i gostiju iz SAD-a te Italije i Velike Britanije, a posebno ih raduje da su se među prvih deset našli i gosti iz Španjolske, Japana i Republike Koreje.

Odlične rezultate Zagreb je zabilježio i u rujnu s porastom dolazaka u odnosu na prošlogodišnji rujan za 15 posto te noćenja za 12 posto. Zagreb je u rujnu posjetilo 97,8 tisuća turista, a ostvarili su 160,2 tisuće noćenja.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba podsjećaju da je Zagreb ovih dana dobio i veliko priznanje - srebrnu plaketu i posebnu međunarodnu nagradu za izvrsnost uređenja parkovnog kompleksa Lenucijeva potkova na natjecanju "Zlatni cvijet Europe 2013", u konkurenciji 2.400 gradova Europe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

noćenje, turizam, zagreb