A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tko čita (ne) skita: Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga | Politika+
Kultura

MANIFESTACIJA: Tko čita (ne) skita: Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga

'Čitat će književnici, glumci, knjižničari, djeca, djedovi, bake, roditelji te slučajni prolaznici.'

Piše: PolitikaPlus

Mjesec hrvatske knjige (MHK), koji se ove godine održava pod motom "Tko čita (ne) skita)" počinje 15. listopada i trajat će sve do 15. studenoga, najavila je na konferenciji za novinare predsjednica Programskoga i Organizacijskog odbora MHK Davorka Bastić.

Istaknuvši kako se ovom manifestacijom potiče čitanje i ljubav prema knjigama, dodala je kako program Mjeseca hrvatske knjige počinje svečanim otvaranjem novih prostora Gradske knjižnice i čitaonice u Labinu, kojem će, kako je predviđeno, uz ine, nazočiti i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Po riječima Davorke Bastić knjižnice, sudionice manifestacije Mjesec hrvatske knjige, obilježit će različitim programima i svoj Dan, a Hrvatsko knjižničarsko društvo predstavit će Knjižnicu godine

Bastić je najavila i održavanje Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja, koji se ove godine provodi pod naslovom "Pročitaj tri dnevnika i pobijedi". Na završnoj svečanosti u okviru sajma knjiga Interliber, 15. studenoga održat će se izvlačenje i dodjela nagrada pobjednicima, rekla je Bastić.

Naglasila je i kako će se na cijelom državnom području u školama, vrtićima, umirovljeničkim domovima, otvorenim prostorima i knjižnicama održati jednodnevna akcija, koja popularizira čitanje. "Čitat će književnici, glumci, knjižničari, djeca, djedovi, bake, roditelji te slučajni prolaznici", rekla je dodavši i kako će Narodna knjižnica i čitaonica u Sisku te Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva održati akciju "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno", koja se organizira u sklopu Europske godine čitanja naglas.

Po riječima Davorke Bastić knjižnice, sudionice manifestacije Mjesec hrvatske knjige, obilježit će različitim programima i svoj Dan, a Hrvatsko knjižničarsko društvo predstavit će Knjižnicu godine.

Zdenka Sviben iz Programskoga odbora istaknula je kako će gotovo sve sve narodne knjižnice, odnosno njih 180 sudjelovati svojim programima u Mjescu hrvatske knjige.

Dodala je i kako će tijekom Mjeseca hrvatske knjige prvašićima biti omogućen besplatan upis u knjižnice te podsjetila kako je prošle godine u zagrebačke knjižnice tako upisano preko 3 tisuće djece.

Alka Stropnik je najavila kako će se na Interliberu, u skladu s temom Mjeseca hrvatske knjige, organizirati radionice za djecu i mlade te da će knjižnice i knjižničarska društva na štandovima izložiti svoja izdanja.

Mjesec hrvatske knjige organiziraju, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Knjižnice grada Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knjižnica, mhk, KNJIGA