A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/operacija-oka%20-vjezba.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na oftalmološkom kongresu u Zagrebu više od 400 stručnjaka | Politika+
Zdravlje

USAVRŠAVANJE : Na oftalmološkom kongresu u Zagrebu više od 400 stručnjaka

Dvodnevni kongres održava se u hotelu Sheraton, a završit će sutra zaključnom raspravom domaćih i inozemnih oftalmoloških stručnjaka.

Piše: PolitikaPlus

Više od 400 vrhunskih inozemnih i hrvatskih oftalmoloških stručnjaka okupilo se u Zagrebu na devetom kongresu Hrvatskoga društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju.

 

Krajnji cilj kongresa je podizanje kvalitete znanstveno stručnog djelovanja iz područja oftalmološke struke te uvođenje najnovijih europskih i svjetskih trendova liječenja u kliničku praksu

Dvodnevni kongres održava se u hotelu Sheraton, a završit će sutra zaključnom raspravom domaćih i inozemnih oftalmoloških stručnjaka. Posebnost ovogodišnjeg kongresa je, kako navodi organizator, izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu.

 

"Live surgery" je održan u suradnji sa Simpozijem Videocatarattarefrattiva – talijanskim simpozijem u organizaciji jednog od svjetskih pionira refraktivne kirurgije dr. Lucia Buratta, a što je rezultat višegodišnje suradnje prof. Nikice Gabrić i prof. Buratta, napominje organizator i dodaje kako je riječ o video-simpoziju putem kojeg je prikazano šest kompleksnih operacija prednjeg očnog segmenta.

 

Operacije su izveli oftalmološki stručnjaci Specijalne bolnice Svjetlost rabeći najnovije tehnologije i operacijske metode u oftalmologiji.

 

Tijekom prijenosa uživo inozemni stručnjaci iz Milana, Barcelone, Kölna, Verone i Padove i sudionici kongresa mogli su se uvjeriti u stručnost i znanje vrsnih hrvatskih liječnika operatera. Krajnji cilj kongresa je podizanje kvalitete znanstveno stručnog djelovanja iz područja oftalmološke struke te uvođenje najnovijih europskih i svjetskih trendova liječenja u kliničku praksu, stoji u priopćenju.

 

Uz prof. dr. sc. Gabrića operacije su izvodili renomirani oftalmološki stručnjaci prof. dr. sc. Ivo Dekaris, dr. sc. Ratimir Lazić, dr. Maja Bohač i dr. Vesna Cerović.

 

Ovogodišnji program kongresa osmišljen je u okviru devet specijaliziranih simpozija koji pokrivaju različita područja oftalmologije, a unutar kojih su domaći i inozemni oftalmološki stručnjaci razmjenjivali nove informacije i iskustva iz različitih područja oftalmologije s naglaskom na kirurgiju prednjeg očnog segmenta. Na kongresu je organiziran i „WET LAB“, edukacijski tečaj kirurgije za mlade oftalmologe putem kojeg su budući oftalmolozi imali priliku izvoditi operacije na umjetnim očima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nikica gabrić, liječnici, zdravlje, doktori, operacija, OFTAMOLOGIJA