Sport

IN MEMORIAM: U 76. godini umro istaknuti sportski novinar Mladen Ivanišević

'Bio je vrhunski novinar i vrstan autor osobita stila, a pisao je lagano i nevjerojatno brzo. Njegovi tekstovi bili su duhoviti, pitki i zanimljivi.'

Piše: PolitikaPlus

Nakon duge i teške bolesti je u Zagrebu u 76. godini umro istaknuti sportski novinar, reporter i urednik u "Sportskim novostima" i nekoliko "Vjesnikovih" izdanja Mladen Ivanišević.

Mladen Ivanišević rodio se 4. travnja 1937. u Splitu, a u "Sportskim novostima" počeo je pisati 1962. godine.

Bio je vrhunski novinar i vrstan autor osobita stila, a pisao je lagano i nevjerojatno brzo. Njegovi tekstovi bili su duhoviti, pitki i zanimljivi.

Na početku karijere vodio je košarkašku rubriku i pratio odbojku te zimske sportove. Bio je erudit i imao široke interese pa je od 1967. do 1976. novinarsku karijeru gradio u tada vrlo čitanoj "Areni", u kojoj je bio reporter, urednik i zamjenik glavnog urednika. Ivanišević je pokrenuo iznimno vrijednu akciju "Turističku patrola", a od 1976. do 1978. radio je i u VUS-u, u kojem je bio reporter i urednik.

Godine 1978. vraća se u "Sportske novosti" i radi kao reporter i zamjenik glavnog urednika "SN revije", a zatim u "Sportskim novostima" obnaša dužnost urednika međunarodnog sporta, zatim urednika nogometne rubrike te urednika međunarodnog nogometa, dužnost s koje odlazi u mirovinu 2002. godine.

U kolovozu 1991. Mladen Ivanišević je kao vanjski suradnik počeo raditi sa skupinom mladih novinara na praćenju međunarodnog sporta u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji. Njegovi učenici danas su oslonci sportske redakcije za čije je utemeljenje, uz tadašnjega glavnog urednika Mirka Bolfeka, uvelike zaslužan i Mladen Ivanišević.

Datum posljednjeg ispraćaja Mladena Ivaniševića bit će objavljen naknadno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, mladen ivanišević, sportske novosti