A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gen-i-skupna%20slika.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tako se to radi: GENI-I će u iduće dvije godine opskrbljivati 35 ministarstava i ureda u Hrvatskoj | Politika+
Energetika

ENERGIJA : Tako se to radi: GENI-I će u iduće dvije godine opskrbljivati 35 ministarstava i ureda u Hrvatskoj

Njihova ponuda ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna čak 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave.

Piše: PolitikaPlus/I.G.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave potvrdila je valjanost ponude tvrtke GEN-I Zagreb koja je izabrana za najpovoljnijeg ponuđača opskrbe električnom energijom na javnom natječaju kojeg je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu. GENI-I će kao ekonomski najpovoljniji ponuđač u sljedeće dvije godine električnom energijom opskrbljivati 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj.

 

Podsjetimo, ponuda koju je dao GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno čak 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna.

Naime, nakon što je 19. lipnja Državni ured za središnju javnu nabavu kao najpovoljniju odabrao ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., ostali ponuđači su podnijeli žalbe 28. lipnja stavljajući u pitanje neke od tehničkih elemenata  ponude tvrtke GEN-I Zagreb. Nakon pomnog razmatranja, DKOM je odbacio sve žalbe vezane za ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., proglasivši ih neosnovanima te je tako službeno potvrdio da je ova tvrtka najpovoljniji ponuđač.

 

- Iznimno smo zadovoljni odlukom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kojom se potvrđuje transparentnost rada komisije.  Željeli bismo naglasiti kako GEN-I Zagreb svom svakodnevnom poslovanju pristupa ozbiljno i profesionalno pa nas ta odluka nije iznenadila, izjavio je  , predsjednik Uprave Grupe GEN-I Robert Golob i dodao da vjeruje kako će ostvarenim uštedama za Vladu RH i kvalitetom usluge opravdati ukazano povjerenje.

 

Podsjetimo, ponuda koju je dao GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno čak 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna.

 

Na taj način, GEN-I Zagreb d.o.o. je ponovno pokazao kako je u stanju ponuditi najpovoljnije cijene opskrbe električnom energijom. Važno je istaknuti kako se u ponudi tražilo da dio energije dolazi iz obnovljivih izvora, a ova tvrtka je uspjela osigurati da cjelokupna energija koju će isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora.

 

Tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o. član je Grupe GEN-I s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom na tržištu električne energije i plina. Grupa GEN-I posluje na 18 tržišta energije u Srednjoj i istočnoj Europi te je zakupila mogućnost prijenosa preko granica među svim državama, što joj omogućava globalnu optimizaciju putova opskrbe. To se odražava u konkurentnim nabavnim cijenama.

 

Na hrvatskom tržištu tvrtka posluje od 2005. godine i najveći je dobavljač električne energije, odmah nakon HEP-a, s opskrbom više od 11.000 mjernih mjesta u Hrvatskoj. Jeftinijom električnom energijom opskrbljuje velike tvrtke kao što su Konzum, Tisak, Plodine, TDR, Uljanik te tijela gradske uprave u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Novskoj, Rijeci, Vinkovcima, kao i institucije poput fakulteta, studentskih centara i drugih. Ovom popisu korisnika uskoro će se pridružiti i 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tržište, geni, energija