A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-anonymous-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Londonu prosvjed stotina pripadnika Anonymousa protiv štednje | Politika+
Svijet

NEZADOVOLJNI: U Londonu prosvjed stotina pripadnika Anonymousa protiv štednje

Prosvjednici su bacali boce na policajce u odorama interventnih snaga, a zapaljena je i vatra.

Piše: PolitikaPlus

Stotine pripadnika skupine informatičkih pirata Anonymous s maskama Guyja Fawkesa prosvjedovalo je protiv štednje oko Buckinghamske palače, londonskog doma kraljice Elizabete II.

Prosvjednici su bacali boce na policajce u odorama interventnih snaga, a zapaljena je vatra izvan palače. "Počeli su nam vikati 'povucite se, povucite se' i odgurivati nas, ali nismo imali kamo otići", izjavila je prosvjednica Ceylan Hassan. "Vatra je zapaljena s desne strane spomenika Victoriji a ljudi su počeli bacati predmete", dodala je ona.

Prosvjed je organiziran u okviru svjetske kampanje skupine "milijun masaka", sa sličnim okupljanjima u Japanu, Australiji i na Novom Zelandu.

Događaj je organiziran povodom godišnjeg obilježavanja u Velikoj Britaniji Noći krijesova od 5. studenoga 1605., datuma neuspjele Barutne zavjere. Guy Fawkes je bio jedan od zavjerenika koji su pokušali uzaludno srušiti parlament i kralja Jamesa, te ustoličiti katoličku monarhiju. Maska s njegovim likom simbolizira međunarodni prosvjedni pokret.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, anonymous, london