A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/Kristina-Ikic-Banicek-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sisačka gradonačelnica tvrdi da tek sada na vidjelo izlaze nepravilnosti | Politika+
Hrvatska

NEPRAVILNOSTI: Sisačka gradonačelnica tvrdi da tek sada na vidjelo izlaze nepravilnosti

Kao primjer navela je sisačke tvrtke Gospodarenje otpadom i Gradsku tržnicu, gdje je zatečeno najviše nepravilnosti.

Piše: PolitikaPlus

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček rekla je danas na konferenciji za novinare da je stanje u trgovačkim društvima u vlasništvu grada mnogo lošije od onog koje su očekivali i da tek sada na vidjelo dolaze mnoge nepravilnosti u poslovanju, nenamjensko trošenje novca i zloporaba položaja odgovornih osoba.

Kao primjer navela je sisačke tvrtke Gospodarenje otpadom i Gradsku tržnicu, gdje je zatečeno najviše nepravilnosti. Samo za školarine, kako je rekla, u Gospodarenju otpadom mimo plana potrošene su 243 tisuće kuna. Za samovolju je optužila je bivšeg direktora Mladena Klasnića koji je, kako je ustvrdila, vodio dvostruko knjigovodstvo i novac trošio bez nadzora.

Novcem sisačke Gradske tržnice HDZ i HSP dr. Ante Starčevića financirali su svoju predizbornu kampanju, rekla je gradonačelnica Ikić-Baniček i pritom pokazala račune koje je u vrijeme kampanje plaćala Gradska tržnica, a potpisivao ih je i odobravao tadašnji direktor, HDZ-ov kandidat za dožupana i tadašnji predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Željko Krapljan. Kako je rekla, Gradska tržnica kupila je tada 1440 svježih jaja koje je platila 1440 kuna.

"Znamo da tržnica za Uskrs nije dijelila jaja sa znakom tržnice ili grada Siska, a HDZ je dijelio u plavo obojena jaja sa znakom HDZ-a. Znači, jaja su platili građani Siska. Za potrebe kampanje HDZ i Krapljan tih su dana naručili i platili 50 kilograma junećeg buta, 25 kilograma svinjskog buta, 66,5 kilograma kobasica, 265 kilograma papaplina, 160 litara vina, 150 boca alkoholnih i drugih pića", rekla je Ikić-Baniček. Također je pokazala svibanjske fakture za čišćenje snijega na Gradskoj tržnici od 72.500 kuna koje su, kazala je, iskorištene u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SISAK, Kristina Ikić-Baniček, NEPRAVILNOSTI