Hrvatska

INSPEKCIJA : Inspekcijski nadzor: Pozajmice HOO SPTV-u bile su nezakonite!

Naime, nije ih odobrilo Vijeća HOO-a.

Piše: PolitikaPlus/HTV/VL

Inspekcija sektora za proračunski nadzor pronašla je podatke o poslovanju HOO-a i Sportske televizije koji bi mogli dodatno uzdrmati status predsjednika Zlatka Mateše i njegova prvog suradnika glavnog tajnika Josipa Čopa.

 

Po procjeni  inspekcije gubitak SPTV-a s 31. ožujkom iznosio je preko 42 milijuna kuna, a u projekciji tu svotu kreditna zaduženja i druge nepodmirene obveze dižu na preko 100 milijuna kuna

U prilogu objavljenom sinoć u trećem Dnevniku HTV kaže se da je direktoru SPTV-a Petru Čavloviću, inače zaposleniku H1 telekoma, isplaćivana plaća putem autorskih ugovora premda direktorski posao s tim nema veze. Kada je Hrvatska autorska agencija tome stala na kraj, onda se prešlo na ugovor o djelu, a isti aranžman ima i gospodarski savjetnik Darko Buković.

 

Financijski nadzor otkriva i da su HOO-ove pozajmice isplaćene Sportskoj televiziji bile nezakonite. Naime, nije ih odobrilo Vijeća HOO-a.  A HOO kao korisnik javnog novca nije niti smio posuđivati nikakva sredstva jer je prošlu 2012. završio s manjkom od 7,5 milijuna kuna. Taj dug bio je prikriven s prenesenim viškovima iz prethodnih godina.

 

Sada ostaje otvoreno pitanje:  Može li se HOO braniti činjenicom da 12,5 posto od ukupnog proračuna ima iz vlastitih izvora.

Po procjeni  inspekcije gubitak SPTV-a s 31. ožujkom iznosio je preko 42 milijuna kuna, a u projekciji tu svotu kreditna zaduženja i druge nepodmirene obveze dižu na preko 100 milijuna kuna što je svota gotovo jednaka godišnjem proračunu Hrvatskog olimpijskog odbora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

petar čalović, sptv, hoo, zlatko mateša, darko buković