Hrvatska

REAGIRANJE : Petar Čavlović: Da li itko razumije što znači podići nacionalnu televiziju!?

Zašto nam se ne omogućava medijska ravnopravnost, zašto se želi prekinuti projekt i zašto hrvatski sport i sportaši nemaju pravo na televiziju i tko će za to odgovarati?

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus

Direktor Sportske televizije Petar Čavlović nije želio komentiratati sinoćnji prilogu na Hrvatskoj televiziji o nepravilnostima u SPTV-u jer je, po njegovim riječima, za komunikaciju s javnošću isključivo zadužen Hrvatski olimpijski odbor koji je i stopostotni vlasnik SPTV-a.

 

- Da li itko razumije što znači podići nacionalnu televiziju i isporučiti 22.000 sati programa?, rekao je Čavlović odgovarajući na zamolbu Hine da komentira sinoćnji prilog na HTV-u.

 

- Zašto nam se ne omogućava medijska ravnopravnost, zašto se želi prekinuti projekt i zašto hrvatski sport i sportaši nemaju pravo na televiziju i tko će za to odgovarati?, pita se Čavlović i dodaje da je projekt SPTV-ea konačno ostvarenje cilja hrvatskog sporta i sportaša od 1998., 2003., 2006. i 2008. kada se nije ralizirala suradnja između HOO-a i HRT-a.

 

- Vijeće agencije za elektroničke medije dalo je koncesiju na 15 godina SPTV-u. SPTV su podržali hrvatski nacionalni savezi i uz potporu Hrvatskog kluba olimpijaca i Nacionalnog vijeća za sport, a sve se to može provjeriti i u natječajnoj dokumentaciji, a koncesija je dobivena u konkurenciji s drugim nakladnicima, kazao je Čavlović i napomenuo kako je na SPTV posljednjih mjeseci bilo nekoliko inspekcija iz raznih ministarstava i niti jedna nije imala primjedbi na njezino poslovanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sptv, petra čalović, tv