A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko-rundek-110.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovnik: Predstavljena knjiga 'Rundek, između: Knjiga o pjesmama' | Politika+
Kultura

ROCK GLAZBENIK : Dubrovnik: Predstavljena knjiga 'Rundek, između: Knjiga o pjesmama'

Riječ je o netipičnoj biografiji o netipičnom glazbeniku.

Piše: PolitikaPlus

Knjiga Ante Perkovića "Rundek, između: Knjiga o pjesmama " o hrvatskom rock glazbeniku Darku Rundeku predstavljena je večeras u dubrovačkoj knjižnici "Grad".

 

Predstavljanje je započelo tonskim zapisom, u kojem su mnogi Rundekovi suradnici i prijatelji iznijeli svoja mišljenja i promišljanja o Rundeku, zagrebačkom rock bendu 'Haustoru', i tom razdoblju hrvatske glazbene povijesti.

 Riječ je o netipičnoj biografiji o netipičnom glazbeniku, Darku Rundeku, istakao je, uz, ostalo, Perković.

 

Predstavljanje je započelo tonskim zapisom, u kojem su mnogi Rundekovi suradnici i prijatelji iznijeli svoja mišljenja i promišljanja o Rundeku, zagrebačkom rock bendu 'Haustoru', i tom razdoblju hrvatske glazbene povijesti.

 

’Knjiga o pjesmama’ nudi priliku upoznati glazbenika i putnika Darka Rundeka iz drugog kuta gledanja, otkrivajući njegov intimni svijet, pjesme i ljude koje je susretao na svom putu, istaknuto je na predstavljanju.

 

Perković je, radeći na knjizi ,povremeno mailom slao pitanja, a Rundek odgovarao na način za koji se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su Rundekovi odgovori završili u knjizi pa ona ima i autobiografskih elemenata.

 

Nakladnik knjige je MenART.

 

Darko Rundek (Zagreb, 1956.) glazbenu karijeru je počeo 70-tih kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu Haustor. U to je vrijeme završio režiju na zagrebačkoj Akademiji za dramsku umjetnost i režirao nekoliko kazališnih i radio drama.

 

Godine 1991. odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame, a 1997. godine izdaje svoj prvi solo album "Apokalipso" na kojem je sudjelovalo 30-tak glazbenika. Poslije drugog albuma ("U Širokom Svijetu"), u Francuskoj počinje raditi i snimati "Ruke" s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar.

 

Ante Perković, hrvatski novinar, publicist, rock-kritičar i glazbenik, do sada je objavio četiri knjige: biografiju sastava Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova (kolumni Slijepi putnik i blogova 365) i vodič kroz rodni grad "Volite li Zadar?".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knjiga, DARKO RUNDEK, kultura