A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kic-galerija-forum-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvoreno pismo: Ravnateljica KIC-a opstruira rad Galerije Forum | Politika+
Kultura

PROBLEMI: Otvoreno pismo: Ravnateljica KIC-a opstruira rad Galerije Forum

Ravnateljicu KIC-a prozivaju zbog, kako kažu, neodržive situaciju koja onemogućava rad vodstvu Galerije na čelu s Antunom Maračićem.

Piše: PolitikaPlus

Dvanaest uglednih umjetnika i znanstvenika, članova stručnog savjeta zagrebačke Galerije Forum, otvorenim pismom upozorilo je na opstrukciju rada te galerije, za što smatraju odgovornom Gabrijelu Krmpotić Kos, ravnateljicu Kulturno-informativnog centra (KIC), čiji je Galerija Forum sastavni dio.

Ravnateljicu KIC-a prozivaju zbog, kako kažu, neodržive situaciju koja onemogućava rad vodstvu Galerije na čelu s Antunom Maračićem.

Stoga od Zagrepčana i sveukupne hrvatske javnosti traže javnu podršku za pravedno razrješenje takve situacije do koje je dovelo "profesionalno nekorektno ponašanje i neshvatljiv animozitet ravnateljice Krmpotić Kos prema voditelju Galerije Antunu Maračiću i suradnicima".

Tvrde da je Maračić izložen zastrašujućem mobbingu, a kao primjere navode "promjenu brave na ulaznim vratima Galerije, uskraćivanje honorara, slanje uznemirujućih dopisa i elektronske pošte, upozorenje pred otkaz Ugovora o radu voditelju galerije i mnoge druge ucjenjivačke poteze".

Ravnateljica, navode potpisnici, kontinuirano narušava realizaciju predviđenih izložbenih projekata odnoseći se bez ikakva ljudskog poštovanja i profesionalnog povjerenja prema voditelju Antunu Maračiću, afirmiranom umjetniku i respektabilnom stručnjaku koji je svoj čitav radni vijek proveo osmišljavajući izložbene programe i vodeći galerijske institucije, kao i prema stručnom savjetu koji je okupio u najboljoj namjeri da Galeriji Forum osigura što kvalitetnije rezultate.

Začuđeni smo i iznenađeni da institucije Grada Zagreba i nakon saznanja o situaciji u Galeriji Forum još uvijek toleriraju ovakvu samovolju i nasilje ravnateljice, navode potpisnici: fotograf Boris Cvjetanović, likovni kritičar Marko Golub, akademski slikari Tina Gverović, Duje Jurić, Božena Končić Badurina i Slaven Tolj, akademici Ivan Kožarić i Đuro Seder, predsjednik savjeta i slobodni umjetnik Siniša Labrović, povjesničarka umjetnosti Ivana Mance, arhitekt Tomislav Pavelić, te akademska kiparica Vlasta Žanić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kritike, galerija forum, kic