Hrvatska

UDARAC MINISTRU: Željko Jovanović nije prošao na izboru novih potpredsjednika riječkog SDP-a

Uoči glasanja oštro kritizirao rad Gradske organizacije s Vojkom Obesnelom na čelu

Piše: PolitikaPlus/Novi list

Walter Volk i Marko Filipović izabrani su na izbornoj konvenciji SDP-a Rijeke za nove potpredsjednike Gradske organizacije, no prava vijest je da nije prošao ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, kojemu su nedostajala četiri glasa.

Je li to rezultat činjenice da je ministar uoči glasanja oštro kritizirao rad Gradske organizacije s Vojkom Obesnelom na čelu, pitanje postavlja Novi list, to znaju samo članovi SDP-a, no činjenica je da se predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel u svom izvještaju o radu obrušio na unutarstranačke kritike kao i praćenje njegova rada od strane medija, a da je Jovanović potom kritizirao njega da je SDP u Rijeci izgubio proaktivnu ulogu nametanja tema i rješenja za razvoj Grada.

– Godinama sam se borio da se odluke ne donose u Ciottinoj gdje je bilo sjedište Saveza komunista, nego u tijelima izvršne vlasti, naravno nakon pobjede kod građana. Tko to ne razumije, radi krivi posao ili se uzalud njime bavi. Odgovornost za vođenje Grada je moja, a ako ne uspijem, upozorite me, pa i maknite ako treba – poručio je Obersnel stranačkim kolegama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vojko obersnel, željko jovanović, marko filipović, walter volk