Zagreb

RAZGOVOR: Bozanić i Bandić o izgradnji crkava na Savici, u Španskom i Kajzerici

U priopćenju iz Ureda gradonačelnika navodi se da je taj susret bio pripreman nekoliko mjeseci.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas zagrebačku Gradsku upravu, gdje je s gradonačelnikom Milanom Bandićem razgovarao, među ostalim, o izgradnji vjerskih objekata na Savici, Španskom i Kajzerici.

U priopćenju iz Ureda gradonačelnika navodi se da je taj susret bio pripreman nekoliko mjeseci, a točke radnog dijela bile su: tijek obnove zagrebačke katedrale, izgradnja dječjih vrtića u Svetoj Klari, Kašini i Španskom te izgradnja vjerskih objekata u dijelovima grada u kojima oni nedostaju. Na sastanku su izričito spomenute lokacije na Savici, Španskom i Kajzerici koje su, navodi se, "pred rješenjem".

Ovo je "drugi Bozanićev posjet Gradskoj upravi u povijesti Grada i Kaptola", kaže se u priopćenju. Riječ je o "nastavku izvrsne suradnje" ističe se i navodi da je prvi put kardinal Bozanić posjetio Gradsku upravu u svibnju 2008.

"Drago mi je da sam danas ovdje, u središtu gdje se nastoji služiti građanima. Ovim posjetom još jednom iskazujemo spremnost za suradnjom s Gradom i gradonačelnikom na dobrobit svih građana Zagreba", rekao je kardinal Bozanić pozdravivši pročelnike gradskih ureda, zavoda i službi.

"Zaželjevši dobrodošlicu kardinalu Bozaniću i pomoćnom biskupu zagrebačkom mons. Miji Gorskom sa suradnicima, gradonačelnik Bandić naglasio je da je sretan što je susret dogovoren u ovo predadventsko doba i još sretniji što koincidira s njegovim rođendanom", navodi se u priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika.

U znak sjećanja na susret u Gradskoj upravi, gradonačelnik Bandić i kardinal Bozanić razmijenili su prigodne poklone.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, kardinal josip bozanić, crkva