Sport

CIJENJEN: Zlatko Mateša izabran u Izvršni odbor EOO-a do 2017. godine

Mateša je primio priznanje EOO-a za svoj doprinos projektu Europskih igara na čelu kojega je od 2007.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša ponovno je izabran je za člana Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO), te će obnašati tu dužnost u razdoblju od 2013. do 2017. godine, odlučeno je na izbornoj skupštini EOO-a koja se održava u Rimu.

Mateša je primio priznanje EOO-a za svoj doprinos projektu Europskih igara na čelu kojega je od 2007., a 2010. imenovan je koordinatorom studije o pokretanju kontinentalnih igara Europe. Projekt je 2012. prihvatila Skupština EOO-a koja je domaćinstvo prvog izdanja Igara 2015. dodijelila Bakuu.

Za predsjednika udruženja europskih nacionalnih olimpijskih odbor treći put zaredom je izabran Irac Patrick Hickey koji je ujedno bio i jedini predsjednički kandidat. Skupština je za dopredsjenika izabrala predsjednika Slovenskog olimpijskog odbora Janeza Kocijančiča, za glavnog tajnika Raffaelea Pagnozzija, a za blagajnika Kikisa Lazaridesa. Među novoizabranim članovima izvršnog odbora EOO-a su Sebastian Coe, Alejandro Blanco i Hasan Arat.

Na Skupštini EOO-a su i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, bivši predsjednik MOO-a Jacques Rogge te predsjednik Svjetskog udruženja nacionalnih olimpijskih odbora (ANOC) Sheikh Ahmad.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eoo, zlatko mateša, sport