Tehnologija

OLUJNA BURA: Nevrijeme na Makarskom primorju, na Biokovu minus 9,5 Celzijevih

Na Najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 9,5 Celzijevih stupnjeva a snijeg je viši od tridesetak centimetara

Piše: PolitikaPlus

Na Makarskom primorju puše olujna bura, pada kiša sa susnježicom, a na biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 9,5 Celzijevih stupnjeva.

 

Bura puše brzinom od osamdesetak, na udare i do 130 kilometara na sat. U Makarskoj je temperatura samo 4 stupnja Celzija, a na cijelom Primorju pada kiša pomiješana sa snijegom koji se spustio sasvim nisko na primorski dio Biokova sve do Basta, Velikog Brda i Makra.

 

Na Najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 9,5 Celzijevih stupnjeva a snijeg je viši od tridesetak centimetara, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a.

 

Autobusni promet za sada se odvija normalno, a iz makarske policije najavljuju kako se neprekidno prati stanje na cesti pa u slučaju pogoršanje vremena moguće su povremene odluke o zabrani autobusnog prometa.

 

Od jučer je u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, a zbog olujnog vjetra od 9 sati zabranjen je promet teretnim motornim vozilima i tegljačima čija težina prelazi 7,5 tona na dionici Jadranske magistrale od predjela Vrulja kod Brela prema Makarskoj kao i od Gradca prema Makarskoj. Vozila se upućuju na autocestu prema Šestanovcu i Vrgorcu. Ujedno prvoj kategoriji vozila kao i vozilima s kamp kućicama zabranjen je promet na državnoj cesti D-532 od južnog portala tunela u Bastu prema Makarskoj.

 

Na Jadranskoj magistrali kod Podgore gdje je ne dijelu prometnice veliki odron zemlje i kamenja, promet je reguliran svjetlosnom signalizacijom i odvija se samo jednim kolničkim trakom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nevrijeme, bura, makarska, ceste