A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-zastava-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagreb Pride: Raznospolnu i istospolnu obitelj štiti država, sve ostalo su zablude i manipulacije | Politika+
Hrvatska

BRAK : Zagreb Pride: Raznospolnu i istospolnu obitelj štiti država, sve ostalo su zablude i manipulacije

'Budimo hrabri i hrabre, bez straha, zauzmimo se za sebe i svoju obitelj'.

Piše: PolitikaPlus

Zagreb Pride ustvrdio je da inicijativa "U ime obitelji", koju su nazvali klerikalnim pokretom, referendumom nije ništa promijenila, osim što je stvorila atmosferu podjele hrvatskih građana i građanki na "normalne" i "nenormalne", te potaknula "nevjerojatnu količinu netrpeljivosti i homofobije", na što je prema procjenama stručnjaka potrošeno više od 50 milijuna kuna.

 

Podsjećaju da je Ustavni sud 14. studenog jasno naveo da moguća dopuna Ustava odredbom po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca ne smije imati nikakvog utjecaja na daljnji razvitak zakonskih okvira instituta izvanbračne i istospolne zajednice.

"S obzirom na izrazito nisku izlaznost građana i građanki jasno je da pitanje ustavne definicije braka nije uopće važno kako nas se pokušalo uvjeriti te da ovakve podjele i diskriminacija nisu nikome potrebne", priopćio je Zagreb Pride.

 

Udruga navodi da brak ne ugrožava nitko, a i raznospolnu i istospolnu obitelj štiti država, dok su sve ostalo zablude i manipulacije.

 

"Budimo hrabri i hrabre, bez straha, zauzmimo se za sebe i svoju obitelj. Svojim primjerom pokažimo da je ovo zemlja za sve nas, da mi, LGBTIQ osobe ne idemo nikuda i da ćemo unatoč svim preprekama ostvariti svoja prava, zaštititi svoje obitelji i živjeti slobodno svoje živote", poručio je Zagreb Pride.

 

I izvanbračna i istospolna zajednica predstavljaju obiteljski život, sve su te zajednice obitelj, koja je i puno šire od toga, poput jednoroditeljske obitelji, obitelji bez djece ili obitelji djeda, bake i unučadi, kažu u udruzi.

 

Obiteljski život istospolnih parova, s djecom ili bez njih, jest činjenica našeg društva, koju referendum ni manipulacija ne mogu promijeniti. Obiteljski život istospolnih parova, a sutra životnih partnera i partnerica štite Ustav, Ustavni sud i Europska konvencija o ljudskim pravima, tvrdi udruga.

 

Podsjeća da je Ustavni sud 14. studenog jasno naveo da moguća dopuna Ustava odredbom po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca ne smije imati nikakvog utjecaja na daljnji razvitak zakonskih okvira instituta izvanbračne i istospolne zajednice, u skladu s ustavnim zahtjevom da svatko u Hrvatskoj ima pravo na poštovanje i pravnu zaštitu osobnog i obiteljskog života te ljudskog dostojanstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb pride, gay, gay brak