Hrvatska

ZAHTJEV: HDZ zatražio u Saboru: Željko Jovanović mora podnijeti ostavku!

Ministar Jovanović potrošio je više nego je imao i mora dati ostavku, što bi bio minimum pristojnog ponašanja, poručio je HDZ-ov Dujomir Marasović.

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović mora podnijeti ostavku zbog toga što su učitelji i profesori u prosincu ostali bez putnih troškova i božićnice, ustrajali su i danas u svojim zahtjevima HDZ-ovi saborski zastupnici. Tako, kako navode, izričito stoji u Zakonu o fisklanoj odgovornosti.

Što će se dogoditi s prijevozom i obvezama prema učiteljima i profesorima, pitala je HDZ-ova Ivanka Roksandić u saborskoj raspravi o zakonu o predstečajnoj nagodbi dodavši da bi takav zakon trebalo donijeti i za ministarstva koja ne mogu ispoštovati obveze prema svojim djelatnicima.

Ivan Šuker: Jovanović po Zakonu o fiskalnoj odgovornosti mora podnijeti ostavku! >>

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta probilo je svoj proračun pa su ga druga ministarstva financirala sa 600 do 700 milijuna kuna, odgovorio joj je zamjenik ministra financija Boris Lalovac. Dodao je, međutim, kako je odgovornost na ministru da osigura sredstva za prijevoz u okviru novca kojim raspolaže njegovo ministarstvo.

Ministar Jovanović potrošio je više nego je imao i mora dati ostavku, što bi bio minimum pristojnog ponašanja, poručio je HDZ-ov Dujomir Marasović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SABOR, HDZ, UČITELJI, ŽELJKO JOVANOVIĆ