Komentari

IZBOR: OSOBA TJEDNA Kako je Željko profesorima ukrao Božić

Znam da je ministar posebno osjetljiv stavljanje u istu rečenicu njega i njegovih 'prethodnika', ali takve usporedbe su neminovne.

Piše: Ilijana Grgić
Znam da je ministar posebno osjetljiv stavljanje u istu rečenicu njega i njegovih 'prethodnika', ali takve usporedbe su neminovne. Jer što reći kad ministar Jovanović jednim potpisom sve nastavnike i profesore ostavi bez prijevoza i božićnica, no onda mu proradi savjest pa pusti neka im idu 'darovi za djecu'.

Zamislite da sa svojim mužem, suprugom, mamom tatom, svekrvom komunicirate putem susjeda/e, a imate mogućnost sve reći jedno drugome oči u oči. Zamislite da o financijskom stanju vašeg kućnog budžeta uopće ne razgovarate. Sve to bilo mi možda zanimljivo gledati u nekoj seriji, ali gledati to u javnoj komunikaciji tužno je i žalosno, pogotovo kada se radi o dvojici ministra Slavku Liniću i Željku Jovanoviću.

Ne znam kakav je Željko Jovanović bio kao liječnik, no kao ministar me nije nimalo oduševio. Naime, imati u rukama resor obrazovanja, a ne napraviti u tom resoru u posljednje dvije godine ništa također je strašno i tužno.

No, dobro, napravili su oni strategiju obrazovanja, koja bi punim plućima trebala zaživjeti za 20 godina, ali zna se kakva je sudbina svih 'strategija' u ovom našem društvu, 'napiši i zbriši'.

U tom stilu taj isti Željko Jovanović kao kakav pravi Grinch odlučio je ukrasti učiteljima Božić. Sjećate se, prije nekoliko godina imali smo zanimljivu poštapalicu: Kako je Ivo ukrao Božić…a sad eto dođe i Željko.

Znam da je ministar posebno osjetljiv stavljanje u istu rečenicu njega i njegovih 'prethodnika', ali takve usporedbe su neminovne. Jer što reći kad ministar Jovanović jednim potpisom sve nastavnike i profesore ostavi bez prijevoza i božićnica, no onda mu proradi savjest pa pusti neka im idu 'darovi za djecu'. Isto tako smiješno izgleda kad njegov stranački kolega i sudrug ministar Slavko Linić  kaže:

"Prekoračenje u odnosu na plan u 2013. priznato je Ministarstvu obrazovanja za 650 milijuna kuna, što je sasvim dovoljno da se osiguraju sredstva i u dijelu prijevoznih troškova.

Nemam što drugo reći."

Nemamo ni mi ništa drugo dodati, ali bi u ove vrijeme kad svi nešto žele, mogli poželjeti da recimo naši ministri počnu konačno jedan sa drugim komunicirati, da unutar svojih ministarstva znaju što se događa. Eto, samo jednom, pa zar je to previše?

PO AUTOMATIZMU

Ivan Šuker: Jovanović po Zakonu o fiskalnoj odgovornosti mora podnijeti ostavku! >>

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slavko linić, prijevoz, željko jovanović