Hrvatska

POZITIVNO: Flego ignorira Jovanovića: Istarskim profesorima prijevoz osiguran!

Podupro je djelatnike srednjih škola i zatražio da se obaveze iz kolektivnog ugovora maksimalno poštuju i tako iskaže senzibilitet prema zvanju koje je iznimno važno za budućnost djece.

Piše: PolitikaPlus

Istarska županija osigurala je više od dva milijuna kuna kao naknadu za troškove prijevoza djelatnicima srednjih škola na svojem području, prioćeno je iz ureda istarskog župana.

Kako se navodi, nema mjesta strahu zbog odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da se naknada neće isplatiti.

Dodaje se kako je riječ o novcu koji je ministarstvo, po kolektivnom ugovoru, kroz decentralizirana financijska sredstva, dužno uplatiti jedinicama lokalne i područne samouprave do kraja mjeseca za idući mjesec, i to samo za srednje školstvo.

Istarski župan Valter Flego navodi da je novac iz ministarstva za troškove prijevoza djelatnika srednjih škola nedostatan pa "Istarska županija za tu namjenu osigurava ostatak". Tako je rebalansom proračuna za 2013. godinu osigurala dodatnih 2.075.100,97 kuna kako djelatnici škola ne bi bili zakinuti.

"Zakašnjenje ministarstva u isplati ide na teret Istarske županije, koja će ovim premošćivanjem umanjiti svoja raspoloživa financijska sredstva do kraja siječnja 2014., do kada joj iz ministarstva trebaju doznačiti novac", priopćio je Flego.

Župan Flego podupro je djelatnike srednjih škola i zatražio da se obaveze iz kolektivnog ugovora maksimalno poštuju i tako iskaže senzibilitet prema zvanju koje je iznimno važno za budućnost djece.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko jovanović, istra, valter flego