A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nora-dijetehr-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Hrabro dijete': Nije bilo nepravilnosti, provjerite račune Norinih roditelja! | Politika+
Hrvatska

SUKOB: 'Hrabro dijete': Nije bilo nepravilnosti, provjerite račune Norinih roditelja!

Na računu udruge u vezi s akcijom za Noru 31. listopada bilo je četiri milijuna 234 tisuće kuna.

Piše: PolitikaPlus

Članovi Udruge "Hrabro dijete" rekli su na današnjoj konferenciji za novinare da su ogorčeni hajkom koju je pokrenula obitelj Atanasovski-Šitum te su ustvrdili kako nikakvih malverzacija s novcem za liječenje djevojčice Nore nije bilo, da račun nije "zamračen", a mjerodavne su pozvali da se pozabave računima Norinih roditelja.

U vezi s nalazom inspekcije Ministarstva financija, koja je utvrdila nepravilnosti u radu te udruge, rekli su kako nisu dobili ni zapisnik ni rezultate provedenog nadzora.

Da bismo proveli akciju, morala sam izvaditi brdo papira da nisam kažnjavana, a bit ću kažnjena jer sam kasnila s prijavom humanitarne akcije. Ako me pitate, ponovno bih učinila

Prvi put od izbijanja afere u vezi s humanitarnom akcijom u kojoj je skupljan novac za liječenje Nore Šitum, Udruga "Hrabro dijete" održala je konferenciju za novinare u svojem sjedištu u Novoj Gradiški, a njezina predsjednica Jasmina Žužić zatražila je da se udruzi kaže kome da prebaci novac s računa.

"Mi do danas za to nikakvo rješenje nismo dobili. Da bismo proveli akciju, morala sam izvaditi brdo papira da nisam kažnjavana, a bit ću kažnjena jer sam kasnila s prijavom humanitarne akcije. Ako me pitate, ponovno bih učinila ... da spasimo neko drugo dijete jer nema cijene dječjem životu, nijedan novac nije važan", rekla je Žužić.

Istaknula je kako je zbog cijele afere novac prikupljen u akciji nemoguće upotrijebiti za liječenje druge djece.

Po riječima tajnika Udruge "Hrabro dijete" Harisa Kapetanovića, ta je udruga ispostavi ureda državne uprave u Novoj Gradiški dostavila dopunjeno izvješće u kojemu navodi da je od 2. veljače do 31. listopada 2013. u akciji ukupno prikupljeno sedam milijuna 495 tisuća kuna. U izvješću se navodi i da su troškovi provedbe akcije bili 68 tisuća kuna.

Na računu udruge u vezi s akcijom za Noru 31. listopada bilo je četiri milijuna 234 tisuće kuna.

Na konferenciji je bilo riječi i o 5280 dolara koje je jedan od donatora uplatio na račun Radio Psunja.

Članica udruge Đurđa Siladi istaknula je da je udruga o tom novcu izvijestila još u veljači te da je novac privremeno završio na računu tog radija jer u tom trenutku nije bilo mogućnosti da se obavi transfer na račun udruge.

"Cijela priča o pronevjeri, o milijunskim otuđenjima završit će na 5280 dolara koje smo spomenuli u točnom iznosu", rekla je i pozvala mjerodavne institucije da utvrde koliko je novca uplaćeno na račun roditelja pokojne Nore Šitum.

Đurđa Siladi tvrdi kako je obitelj Atanasovski-Šitum zasad izašla u javnost samo s okvirnom brojkom od 700 tisuća kuna premda je, po njoj, i ona bila dužna podnijeti izvješće u kojemu bi točno stajalo tko je i koliko uplatio na njihove račune.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nora, hrabro dijete, akcija