A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Meri Matešić: Za dobru promociju u Brazilu potreban angažman sviju | Politika+
Turizam

SP U NOGOMETU: Meri Matešić: Za dobru promociju u Brazilu potreban angažman sviju

Veliko zanimanje postojećih i potencijalnih brazilskih turističkih partnera na nedavno održanim poslovnim radionicama HTZ-a u Sao Paulu i Rio de Janeiru.

Piše: PolitikaPlus

Činjenica što će hrvatska nogometna reprezentacija s brazilskom otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo iduće godine u Brazilu nemjerljiva je promocija Hrvatske jer će izravne prijenose utakmica pratiti više od tri milijarde gledatelja iz više od 190 zemalja, a kako bi maksimalno iskoristili sve mogućnosti za promociju koje takvo događanje pruža potreban je zajednički angažman svih institucija koje rade na predstavljanju i pozicioniranju Hrvatske u svijetu.

Ističe to za Hinu direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Meri Matešić naglašavajući i da važnost brazilskog tržišta za hrvatski turizma kontinuirano raste što je potvrdilo i veliko zanimanje postojećih i potencijalnih brazilskih turističkih partnera na nedavno održanim poslovnim radionicama HTZ-a u Sao Paulu i Rio de Janeiru.

Ukupno je na te dvije radionice bilo oko 250 brazilskih turističkih subjekata koji su potvrdili zanimanje za Hrvatskom, a Matešić vjeruje kako se to zanimanje s obzirom na nogomet može još povećati.

S te strane, a i s obzirom da je Brazil jedno od brže rastućih turističkih tržišta za europski i svjetski turizam, realno je i u idućim godinama očekivati porast broja turista iz te zemlje.

U prvih 11 mjeseci ove godine brazilskih turista je u Hrvatsku došlo nešto više od 55 tisuća ili 77 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a njihovih 121,4 tisuće noćenja porast je od 63 posto.

Matešić napominje i da će se buduća promocija u Brazilu, kao i na ostalim svjetskim tržištima, odvijati u skladu s programom rada za 2014. koji se priprema.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TURIZAM, SP U NOGOMETU, MERI MATEŠIĆ, PROMOCIJA