Hrvatska

OSIGURANJE : HZZO: Lakše do zdravstvenog osiguranja za redovne studente

HZZO je automatizmom 26.950 studenata zdravstveno osigurao kao redovne studente, te oni ne moraju osobno dolaziti na šaltere HZZO-a.

Piše: PolitikaPlus/I.G.

Sporazumom između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje  olakšan je postupak prijave na obvezno zdravstveno osiguranje svim redovnim studentima.

 

Navedenim sporazumom omogućeno je HZZO-u spajanje putem Sveučilišnog računarskog centra (SRCE) na web servis i dobivanje podataka o svim redovnim studentima u Hrvatskoj.

 

Nakon preuzimanja podataka o 117.644 osoba, ustanovljeno je da je 23.725 redovnih studenata zdravstveno osigurano prema nekoj drugoj osnovi, a 3.225 studenata bilo je bez zdravstvenog osiguranja, napominju u HZZO-u.

 

HZZO je automatizmom 26.950 studenata zdravstveno osigurao kao redovne studente, te oni ne moraju osobno dolaziti na šaltere HZZO-a s potvrdama o redovnom studiranju kao što je to bilo dosada.

 

Također ističu da svim studentima i dalje vrijede zdravstvene iskaznice koje posjeduju, a oni koji nemaju zdravstvenu iskaznicu mogu se javiti u područnu službu HZZO-a prema mjestu prebivališta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

studenti, osiguranje, hzzo