Hrvatska

PETICIJA : Preporod danas objavljuje rezultate peticije: Jovanović i dalje ima najvažniji glas - premijerov

Potpise će uručiti premijeru Zoranu Milanoviću, od kojeg traže Jovanovićevu smjenu.

Piše: PolitikaPlus/I.G.

Prije tjedan dana  Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod  započeo je u svim školama peticiju za smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, a danas bi trebao objaviti rezultate.

Potpise će uručiti premijeru Zoranu Milanoviću, od kojeg traže Jovanovićevu smjenu.  No čini se da Željko Jovanović i dalje može 'mirno spavati', jer na svojoj strani ima onaj najvažniji glas a to je premijerov, koji  je i dalje jasan.

- Peticija je da se 'šutne' ministra koji se ubija od toga da konsolidira jedan od najzahtjevniji resora. Očekivati da se stvari promijene preko noći, a bez spremnosti da se imalo mijenjaš, to, ajmo reći, zamjeram nekim sindikatima. Volio bih da sindikalni lideri ipak malo više vode računa o općoj slici, a ne o statusu i rejtingu mene ili moje Vlade, poručio je Milanović.

A i sam Jovanović  je komentirao potpisivanje peticije  riječima kako je u Hrvatskoj postalo popularno potpisivati razne peticije i raspisivati razne referendume.

- Ako to ljude veseli, neka i dalje potpisuju peticije i raspisuju referendume. To je kao svaka anketa koja se radi, kao svako istraživanje koje se provodi, a može biti neka smjernica. No u konačnici sve ključne odluke donose se na izborima koji su svake četiri godine, odgovorio je Jovanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, preporod, željko jovanović, željko stipić