A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/opel-ampera-005%20-%20Copy.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Opel očekuje rast prodaje u 2014. | Politika+
4kotača

OPTIMIZAM : Opel očekuje rast prodaje u 2014.

Opel je na putu da posluje u plusu najkasnije do 2016

Piše: PolitikaPlus

Izvršni direktor njemačkog Opela, europske podružnice General Motorsa, oprezno je optimističan i smatra da će prodaja u 2014. dovoljno porasti kako bi se izbjegao novi krug rezanja troškova.

 

GM planira uložiti milijarde eura u Opel i ta strategija za gubitašku europsku podružnicu provodit će se i nakon promjene vodstva u sjedištu GM-a u Detroitu, tvrdi Neumann.

Opel je na putu da posluje u plusu najkasnije do 2016., rekao je Karl-Thomas Neumann u razgovoru za muenchenski list Sueddetusche Zeitung (SZ). Kompanija ipak očekuje da će iduća godina biti teška zbog troškova restrukturiranja vezanih za okončanje proizvodnje u tvornici u Bochumu.

 

"Ukoliko nam se svijet ne sruši na glavu, trebali bismo nastaviti rasti a u tom slučaju neće nam trebati dodatne uštede", kazao je Neumann u intervjuu za novine.

 

GM planira uložiti milijarde eura u Opel i ta strategija za gubitašku europsku podružnicu provodit će se i nakon promjene vodstva u sjedištu GM-a u Detroitu, tvrdi Neumann.

 

"Ostat ću s Opelom dugo vremena. Ovo nije kratkoročna stvar", kazao je Neumann, dodavši kako je u poziciji da se bori za Opel budući da je ujedno i član ključnih GM-ovih odbora u Detroitu.

 

"Odgovoran sam za General Motors u Europi, tako da sam za Detroit čelnik za Europu. Predstavljam Opel i borit ću se za brand", naglasio je, istaknuvši ipak da ne može raditi "protiv GM-a".

 

Najavljuje nastavak suradnje Opela i francuskog Peugeota, usprkos GM-ovoj najavi prodaje 7–postotnog udjela u francuskoj kompaniji koja je pak najavila čvršće veze s kineskim Dongfengom.

 

"Ne želimo da se spajati niti usvajati Peugeot. Nastavit ćemo dalje surađivati na projektima koji su od obostrane koristi", zaključio je Neumann.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gm, OPEL, karl thomas