A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/papa-franjo-autor-Catholic-Church-England-and-Wales-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa Franjo poziva na molitvu za kršćane koji trpe zbog svoje vjere | Politika+
Hrvatska

VATIKAN: Papa Franjo poziva na molitvu za kršćane koji trpe zbog svoje vjere

''Pozivam na posebnu molitvu za kršćane koji trpe diskriminaciju zbog svjedočenja u ime Krista i Evanđelja.''

FOTO: y Catholic Church (England and Wales)
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Papa Franjo pozvao je u četvrtak, na blagdan sv. Stjepana, prvog kršćanskog mučenika, na molitvu za kršćanske žrtve diskriminacije, nepravednih optužbi i nasilja.

"Pozivam na posebnu molitvu za kršćane koji trpe diskriminaciju zbog svjedočenja u ime Krista i Evanđelja", kazao je Papa pred nešto manje ljudi na Trgu sv. Petra nego obično zbog kiše i vjetra koji su zahvatili Rim i cijelu Italiju.


Papa je pozvao vjernike da budu u mislima s "braćom i sestrama koji su, kao i sv. Stjepan, nepravedno optuženi i izloženi raznim oblicima nasilja". Izrazio je uvjerenost da je njihov broj danas veći nego u prvim danima Crkve.

Kršćani svih konfesija najprogonjeniji su vjernici na svijetu, osobito u muslimanskim zemljama zbog jačanja islamskog fundamentalizma. Postoje i drugi oblici dikriminacije i nasilja, primjerice ono hinduističkih ekstremista nad kršćanskom manjinom u Indiji, pokazuju nova istraživanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

diskriminacija, vjera, papa franjo