Sport

SPORTSKI NOVINARI : Najbolji sportaši Europe: Britanski atletičar Mo Farah i ruska atletičarka Jelena Isinbajeva

Dvije godine uzastopno, 2009. i 2010., najbolja sportašica Europe u anketi UEPS-a bila je Blanka Vlašić.

Piše: PolitikaPlus

Britanski atletičar Mo Farah i ruska atletičarka Jelena Isinbajeva izabrani su u 31. anketi Europske udruge sportskih novinara AIPS Europe (UEPS) za najbolje sportaše Starog kontinenta u 2013. godini.

 

UEPS je najveća strukovna organizacija sportskih novinara u svijetu, a njezin član je i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN), i oni su ove godine Farahu dali 58 glasova i prvi put ga izabrali za najboljeg sportaša Europe i dodijelili mu priznanje koje nosi ime po poznatom britanskom novinaru Franku Tayloru.

 

Drugi je bio španjolski tenisač Rafael Nadal sa 49, a treći svjetski prvak u F1 Sebastian Vettel sa 44, dok je francuski nogometaš Franck Ribery dobio 42 glasa.

 

Kod sportašica Isinbajeva je dobila 56 glasova i treći put ponijela titulu najbolje sportašice Europe i dobila trofej nazvan po slovenskom sportskom novinaru Evgenu Bergantu. Druga je bila slovenska skijašica Tina Maze sa 49, treća ruska plivačica Julija Jefimova sa 41, dok je litvanska plivačica Ruta Meilutyte dobila 36 glasova.

 

Dvije godine uzastopno, 2009. i 2010., najbolja sportašica Europe u anketi UEPS-a bila je Blanka Vlašić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bralnak vlašić, atletika, sport, tenis