A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nikica-gabric-forum-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Željko Jovanović u svom stilu putem Facebooka napao Nikicu Gabrića - i dobio odgovor! | Politika+
Hrvatska

SUKOB: Željko Jovanović u svom stilu putem Facebooka napao Nikicu Gabrića - i dobio odgovor!

'Od ministra se očekuje da bude na razini zajednice koju zastupa.'

Piše: Vanja Deželić

Putem Facebooka se ponovno s neistomišljenicima odlučio sukobiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović. Ovaj put meta je bio čelnik Nacionalnog foruma - Nikica Gabrić.

JOVANOVIĆ: Tužno od jednog liječnika koji poziva na prestanak podjela lijevo i desno, ali izgleda to čini samo na riječima

- KAŽE Gabrić '...Jovanović, pametan, ali ne razumije da njegova reforma s njim na čelu ne može dobiti konsenzus nikada... ' To je u biti isto što je u svojoj diskriminatornoj izjavi o 'Jovanoviću koji zato što je Jovanović ne smije biti ministar obrazovanja u Hrvatskoj ' izjavio u svojem poznatom izljevu mržnje Zdravko Mamić! Samo je to Gabrić zapakirao u celofan - objavio je na svom službenom Facebook profilu ministar Jovanović i nastavio, "tužno od jednog liječnika koji poziva na prestanak podjela lijevo i desno, ali izgleda to čini samo na riječima! Nacionalni forum u kojem je za bavljenje politikom izgleda jedan od preduvjeta i nacionalnost, poručuje Nikica Gabrić!".

Nikica Gabrić nije dugo čekao na odgovor, koji je uputio također putem Facebooka, ali ne svog privatnog profila već preko profila Nacionalnog foruma.

- Tema je promašena. U emisiji televizije Z1 među prvima sam branio ministra Jovanovića od neprimjerenih napada Zdravka Mamića i nastavit ću to činiti i dalje. Ministar Jovanović, nažalost, svoju okolinu percipira isključivo kao niz neprijatelja.

 

GABRIĆ: Politika sukoba i povišenih tonova nikada ne može rezultirati uspješnim reformama, zajedničkim dogovorima i boljoj budućnosti naših školaraca

- Njegova nemogućnost pronalaženja dijaloga, kompromisa i dodirnih točaka doprinijela je eroziji hrvatskog obrazovnog sustava. Politika sukoba i povišenih tonova nikada ne može rezultirati uspješnim reformama, zajedničkim dogovorima i boljoj budućnosti naših školaraca - napomenuo je Gabrić.

Potom se osvrnuo na prozivke koje smatra neprimjerenima.

- Nacionalna pripadnost nikada nije bila, niti će biti, ikakvo mjerilo u mojem životu. Isto tako u Nacionalnom forumu, kao mjestu okupljanja svih ljudi koji žele dobro ovo zemlji, nacionalnost nije mjerilo. Jedino mjerilo je volja, želja i spremnost na neumorni rad za boljitak naše zemlje. Od ministra znanosti, obrazovanja i sporta očekuje se da u svojoj komunikaciji bude na razini akademske zajednice koju zastupa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

facebook, nikica gabrić, nacionalni forum, željko jovanović