Sport

MINISTAR: Željko Jovanović: Poljud je najbolje rješenje za nacionalni stadion

'Ja sam i prije nego što su krenule ove rasprave rekao da po meni Split ima najbolje uvjete da se uz najmanje novaca stadion uredi da bude dobar domaćin kao jedan od gradova Europskog nogometnog prvenstva.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako smatra da je splitski Poljud najbolje rješenje da bude nacionalni stadion te istaknuo kako bi to značilo da mu je vlasnik Hrvatski nogometni savez (HNS) koji bi onda trebao i osigurati sredstva za njegovu obnovu i pripremu za Europsko nogometno prvenstvo.

"Ja sam i prije nego što su krenule ove rasprave rekao da po meni Split ima najbolje uvjete da se uz najmanje novaca stadion uredi da bude dobar domaćin kao jedan od gradova Europskog nogometnog prvenstva", rekao je Jovanović novinarima nakon sjednice Vlade komentirajući izjavu splitskog gradonačelnika Ive Baldasara koji je danas kazao da ima "Vladinu potporu da Poljud bude nacionalni stadion.

Jovanović je naglasio da ljudima treba objasniti što to znači kada neki stadion postane - nacionalni stadion.

"To znači da je vlasnik stadiona Hrvatski nogometni savez koji bi trebao financirati i njegovu obnovu, jer ako se gradi nacionalni stadion po pravilima FIFA-e, vlasnik je HNS, ne grad Split ili Zagreb, ako je riječ o Maksimiru. Prema tome, u ovim uvjetima, što sam kao ministar već nekoliko puta rekao, mi više ne pristajemo financirati sportske objekte koji će opteretiti proračuna građana Hrvatske", rekao je Jovanović i ponovio da bi za nacionalni stadion čiji je vlasnik HNS sredstva trebao osigurati HNS.

"HNS može vlastim i sredstvima sponzora izgraditi svoj nacionalni stadion gdje ocijeni gdje mu je to nabolje. Kad je riječ o Splitu i Poljudu, mi i dalje smatramo da je to stadion koji uz najmanje ulaganja može udovoljiti uvjetima za održavanje Europskog nogometnog prvenstva", zaključio je Jovanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

svetice, nacionalni stadion, poljud, željko jovanović, nogometni kamp