A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragutin-lesar-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lesar prijavio promjene u imovinskoj kartici pa zaradio opomenu | Politika+
Hrvatska

OPOMENA: Lesar prijavio promjene u imovinskoj kartici pa zaradio opomenu

Povjerenstvo Lesaru zamjera da je o promjenama u imovinskoj kartici izvijestio elektroničkom poštom, umjesto na popunjenom obrascu, no zastupnik kaže da to nije točno.

Piše: PolitikaPlus

Šefu Hrvatskih laburista Dragutinu Lesaru laknulo je kad je krajem prošle godine otplatio dva kredita u 'švicarcima', a kako je njegova supruga u međuvremenu prodala svoj 'clio', odlučio je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijaviti promjene u imovinskoj kartici, na što mu je Povjerenstvo uzvratilo - opomenom.

"Ako dužnosnik ne ispuni obvezu podnošenja ispravno i potpuno ispunjenog obrasca Izvješća o imovinskom stanju u roku od 15 dana od dana primitka ovog zaključka, sukladno uputama iz obrazloženja, Povjerenstvo će protiv dužnosnika pokrenuti postupak zbog kršenja odredbi iz članka 8. i članka 9. ZSSI-a", stoji u rješenju koje je Povjerenstvo donijelo 14. siječnja.

Povjerenstvo Lesaru zamjera da je o promjenama u imovinskoj kartici izvijestio elektroničkom poštom, umjesto na popunjenom obrascu, no zastupnik u izjavi Hini kaže da to nije točno.

Pojašnjava da je 30. prosinca Povjerenstvu poslao e-mail s informacijom da je promijenio broj telefona i e-mail adresu, da je otplatio kredite te da je supruga prodala automobil naveden u imovinskoj kartici.

"Istoga dana nazvao sam u Povjerenstvo da provjerim jesu li primili moj dopis, no tamo mi je rečeno da promjene ne mogu prijaviti elektroničkom poštom, nego da moram isprintati obrazac s internetske stranice Povjerenstva, ispuniti ga i dostaviti osobno ili poštom", kaže Lesar.

Ističe da je obrazac popunio kako mu je rečeno i poslao poštom 8. siječnja, da bi nekoliko dana poslije dobio zaključak Povjerenstva da će protiv njega pokrenuti postupak utvrđivanja sukoba interesa.

Ponovno je zvao u Povjerenstvo, gdje su mu rekli da se radi o administrativnoj pogrešci, no Lesara ljuti to što ispada da je "sam sebi napravio problem".

"Naime, da nisam prijavio promjene u imovinskoj kartici, nitko me ništa ne bi ni pitao", kaže Lesar, koji smatra da se "svođenjem svega na obrazac gubi smisao imovinskih kartica".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA, DRAGUTIN LESAR, OPOMENA