A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/leonid-kozara-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Leonid Kožara: Oporbeni aktivist Dmitro Bulatov nije bio mučen | Politika+
Svijet

NEGIRA: Leonid Kožara: Oporbeni aktivist Dmitro Bulatov nije bio mučen

'Čini se da priča o njegovoj navodnoj otmici i mučenju apsolutno ne stoji.'

Piše: PolitikaPlus

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Leonid Kožara izjavio je da je oponent Dmitro Bulatov, operiran nakon što je mučen tjedan dana, "dobrog zdravlja" te da ima tek "ogrebotinu po obrazu".

"Čini se da priča o njegovoj navodnoj otmici i mučenju apsolutno ne stoji", kazao je Kožara na tv postaji Al-Jazira.

"Istraga se nastavlja. Tjelesno, muškarac se dobro drži, ima tek ogrebotinu na obrazu", nastavio je on, upitan u okviru Konferencije o sigurnosti u Muenchenu.

Te riječi koje su izazvale lavinu zgroženih komentara u Ukrajini "ne odražavaju stvaran stav ministra Kožare prema toj tragičnoj situaciji", objavilo je ministarstvo u priopćenju u subotu navečer.

"Ministar duboko žali zbog onog što se dogodilo Dmitru Bulatovu i želi mu brzi oporavak", prema istom izvoru.

Odvjetnik Bulatova kazao je u subotu da je njegov klijent operiran prethodnog dana i ima šavove te je još uvijek na "intenzivnoj njezi".

Njemačka je u subotu predložila da primi aktivista na medicinsku njegu.

Priča Dmitra Bulatova (35), oporbenog aktivista koji tvrdi da je otet 22. siječnja u Kijevu i ostavljen u šumi u četvrtak 30., nakon što su ga mučile nepoznate osobe, izazvala je strah od potajne represije.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak da Bulatova traže od 24. siječnja kao "osumnjičenika za organiziranje masovnih nemira", što je moglo pretpostaviti njegov smještaj u pritvor.

No, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, zatražen je kućni pritvor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ukrajina, leonid kožara, zdravlje