Sport

NAPREDUJE: Schumacheru smanjuju dozu lijekova, proces buđenja iz kome u tijeku

'Doza se smanjuje kako bi se mogao probuditi, ali to bi moglo potrajati još neko duže vrijeme.'

Piše: PolitikaPlus

Proces buđenja Michaela Schumachera (45) iz kome i dalje je u tijeku, ali napreduje vrlo polagano," otkrila je glasnogovornica obitelji sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Sabine Kehm.

"Michaelu se svakoga dana masiraju mišići kako ne bi atrofirali, a smanjuje mu se doza lijekova. Doza se smanjuje kako bi se mogao probuditi, ali to bi moglo potrajati još neko duže vrijeme," rekla je glasnogovornica obitelji Schumacher.

Schumacherova temperatura također je smanjena kako bi se smanjila oteklina na mozgu. Liječnici tvrde kako je često potrebno i nekoliko pokušaj da bi se nekoga sigurno i uspješno probudilo iz inducirane kome. Dio stručnjaka smatra kako su pokušaji liječnika da ga probude dobar znak.

"To vjerojatno znači da su liječnici procijenili da mu je oteklina splasnula," kazao je dr. Clemens Pahl, stručnjak za ozljede mozga u londonskoj bolnici King's College.

Prije nekoliko dana francuski L’Equipe je napisao kako je Schumacher nakratko otvorio oči tijekom neurološkog pregleda.

"Liječnici će htjeti vidjeti hoće li pozdraviti, može li se prisjetiti događaja prije nesreće, te hoće li prepoznati članove obitelji," dodao je ugledni neurokirurg Anthony Strong.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KOMA, Michael Schumacher, LIJEKOVI